Promisiunea lui Daniel Stanciu pentru suporterii Universității Cluj: “Până în vară lucrurile vor arăta cu totul altfel”

Promisiunea lui Daniel Stanciu pentru suporterii Universității Cluj: “Până în vară lucrurile vor arăta cu totul altfel”
| Foto: facebook.com/FCUCluj

Noul director general al formației clujene a oferit primele concluzii, după prima săptămână de lucru în cadrul clubului.

Sosit înaintea partidei cu FCSB, Daniel Stanciu, un om cu experiență în fotbalul românesc, a analizat situația Universității Cluj și a transmis un mesaj optimist. Noul direcot general al echipei consideră că “Șepcile roșii” suferă din cauza lipsei de organizare, însă susține că până la finalul sezonului, situația echipei va fi una diametral opusă.

Daniel Stanciu a oferit primele concluzii de la sosirea la Cluj, dar a vorbit și despre viitorul echipei. “Știam în mare parte cum stau lucrurile aici la club. Cred că e o lipsă de organizare, însă cred că lucrurile se pun încet-încet pe picioare. Am mare încredere în colegii mei și doar împreună putem să scoatem clubul din impas. Colaborăm bine cu staff-ul tehnic, jucătorii au răspuns foarte bine și cred că avem un singur obiectiv, acela de a ridica Universitatea Cluj din această situație și sunt sigur că până în vară lucrurile vor arăta cu totul altfel.

Am citit și unele comentarii ale suporterilor, multe îndreptățite, însă trebuie să fim conștienți că obiectivul nostru este acela de a menține echipa în Liga a 2-a și de a construi o formație bună. Minuni se pot întâmpla, alții pot construi o echipă de mercenari în iarnă, care să reușească promovarea. Problema e ce o să facă în Liga 1. Universitatea Cluj e un altfel de club, la care toată lumea își dorește promovarea, dar și mai mult ne dorim să facem performanță în Liga 1.

Noi ne-am dori să nu mai avem griji în ceea ce privește retrogradarea până în decembrie pentru a putea construi. E foarte greu pentru mine și pentru Adi Falub, care am venit pe parcurs. În decembrie vom vedea în ce direcție o vom lua. Am acceptat să vin aici pentru că mi-am dorit să construiesc alături de colegi o strategie care să aducă rezultate.

E clar că echipa trebuie să se întărească, nu neapărat să renunțăm la jucători, ci să avem o concurență pe posturi. Lotul e destul se subțire, suferim din punct de vedere numeric. Vom avea o problemă după meciul cu Rapid, Crăciun a fost convocat la echipa națională și ne va lipsi două meciuri. E o onoare și pentru noi că el a fost convocat, iar primul joc al lui ar putea fi împotriva Franței, la Paris.

Lucrăm la o organigramă, aș vrea să atrag cât mai mulți oameni care au avut de a face cu clubul în istoria lui și oameni care să fie implicați emoțional. Nu vreau ca ei să gândească emoțional, ci profesionist. O combinație între cele două ar fi ideală”, a declarat Daniel Stanciu.

Directorul general a discutat și despre situația juniorilor, care ar putea fi dați afară din Parcul “Iuliu Hațieganu”. “Va fi o întâlnire zilele viitoare și cred că atunci totul se va rezolva. UBB este unul dintre membrii fondatori și acționarii asociației și nu cred că are cum să fie împotriva clubului. Cred că e un scurt-circuit undeva, o lipsă de comunicare. E important aportul pe care UBB îl are la club și vom cotinua în bune relații”, a dezvăluit Stanciu.

Comenteaza