Puștii lui Rădoi au ieșit învingători împotriva campioanei mondiale de tineret

Puștii lui Rădoi au ieșit învingători împotriva campioanei mondiale de tineret
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Naționala U21 a reușit să învină Ucraina, la Ploiești, scor 3-0, toate golurile fiind înscrise în ultimul sfert de oră.

Deși în prima repriză ocaziile le-au aparținut oaspeților, care soseau pe “Ilie Oană” din postura de deținători ai titlului mondial U20, românii și-au revenit după pauză. La revenirea de la cabine, elevii lui Mirel Rădoi s-au instalat în jumătatea adversă și au asediat poarta lui Bilyk. În ciuda faputului că ucrainieii au lovit bara la cinci minute de la reluare, Moruțan, Drăguș și Man au trecut și ei pe lângă gol.

Reușita ce avea să deblocheze tabela a venit cu un sfert de oră înainte de final, din gheata lui Moruțan. Mijlicașul FCSB-ului a fost înlocuit imediat de Adrian Petre, iar Rădoi s-a dovedit a fi inspirat. Vârful ce evoluează în Danemarca a înscris norocos în minutul 80 și avea să mai înscrie o dată în prelungirile jocului. România a încheiat partida în 10 oameni, după eliminarea debutanului Marin, însă s-a impus cu 3-0 în fața campioanei mondiale.

Echipe de start:

România U21: Vlad – Boboc, Pașcanu, Chindriș, Velisar – Moruțan (Petre ‘76), Băluță, Oaidă – Man (Marin ‘84), Ganea (Olaru ‘76), Drăguș (Mihăilă ‘63)

Ucraina U21: Bilyk – Popov, Cheberko, Bykov – Milovanov, Lednev (Mudryk ‘71), Chekh, Shaparenko, Dubinchak – Topalov (Tsitaishvili ‘58), Rusyn (Supriaha ‘71)

Naționala de tineret va evolua luni, împotriva selecționatei similare a Irlandei de Nord, pe arena din Voluntari.

Comenteaza