Răducanu îl regretă pe Copos: Rău, bun, nebun cum era, dădea bani, aveam stablitate

Răducanu îl regretă pe Copos: Rău, bun, nebun cum era, dădea bani, aveam stablitate
Fostul fotbalist al echipei Rapid, Necula Răducanu, a declarat, vineri, la gala organizată cu prilejul împlinirii a 90 de ani de existenţă a clubului, că regretă perioada când patron al formaţiei era George Copos, care oferea stabilitate, asigurând un buget satisfăcător.

"Cât a fost Copos de rău, bun, nebun, a dat banii, am câştigat cupe, campionate, am fost în faţă mai mereu. Era o stabilitate. Nu ştiu dacă venea la gală, el a zis că nu mai vine. Dar pentru ceea ce a făcut trebuia trebuia invitat. Trebuia invitat oricine care a făcut ceva. Aşteptăm pe 22 noiembrie (n.r. - judecarea dosarului insolvenţei), să nu ne pomenim de tot afară. Eu am făcut un apel, să ne lase măcar în B să mergem în continuare, că intrăm noi în A. Nu se ştie nimic, băieţii de pe la stadion nu sunt plătiţi. Nu sunt bani pentru un nivel mare, trebuie cineva cu potenţă", a declarat Răducanu.

Fostul portar rapidist speră să poată asista şi la gala de 100 de ani a clubului giuleştean: "Mă bucur că mai facem şi noi gale câteodată. Sper să mai trăiesc să mai prind şi sărbătoarea de 100 de ani, atunci va fi şi Rapid mai bogat sufleteşte, poate şi cu mai mulţi bani, să fim din nou la nivel mare, cum eram. Aşa a fost atmosfera tot timpul, de când mă ştiu. Trebuie să ne ajute şi pe noi cineva mai ca lumea, că acum Rapid trece prin perioade grele. Băieţii ăştia joacă mai mult cu sufletul, cam cu foame".

Referitor la actuala echipă a Rapidului, Necula Răducanu, a spus că nu ar fi putut face faţă în Liga I, neavând mari speranţe nici în ceea ce priveşte soarta meciului cu Petrolul Ploieşti, din optimile de finală ale Cupei României. "Nu pot spune pe ce loc am fi fost acum cu jucătorii tineri pe care îi avem. Cu ei trebuie să avem încredere, să crească. Nu ştiu dacă acum făceam 10 puncte. La ora actuală suntem în căutări. Uşor - uşor vor creşte. Ăştia sunt, cu ăştia dansăm, nu avem ce face. Cu Petrolul? Nici nu ştiu ei ce o să păţim noi. Mi-ar plăcea să fie stadionul plin, cum era pe timpuri, dar numai cu orgoliu nu poţi să te baţi cu Petrolul acum. Deşi în cupă se zice că apar surprize. Mi-ar plăcea să facem surprize până în finală", a mai spus Răducanu.

Foşti şi actuali sportivi ai clubului Rapid au sărbătorit, vineri, alături de suporteri, 90 de ani de existenţă a grupării giuleştene. Clubul Sportiv şi FC Rapid au oferit cupe, diplome şi plachete aniversare unui număr de aproximativ 70 de foşti şi actuali sportivi. Printre aceştia s-au aflat Gabriela Szabo, Violeta Beclea, Vali Ionescu Caciureac, Marian Oprea (atletism), Alina Dobrin, Elena Moise (handbal), Nicu Vlad, Pavel Rugea (haltere), Victor Bulancea, Vasile Predulea, Gheorghe Dumitru (baschet), Augustin Paul (judo), Necula Răducanu, Teofil Codreanu şi Ioan Goanţă (fotbal).

La eveniment au mai participat ca invitaţi jucătorii, antrenorii şi conducerea FC Rapid, şi preşedinţii cluburilor sportive Dinamo şi Steaua, Elisabeta Lipă, respectiv George Boroi.

 

Comenteaza