Rămas bun, Rada! Fundașul a plecat în Italia

Rămas bun, Rada! Fundașul a plecat în Italia
La 32 de ani, fotbalistul Ionuț Rada a prins un contract în Serie B, la Bari.

CFR Cluj pierde jucători pe bandă rulantă. După Monroy, Chanturia și Christian, Deac a plecat la Beitar Ierusalim, iar Ivanovski va evolua în campionatul Ungariei, la Videoton. Mai mult, Felgueiras, Tade și Tiago Lopes sunt doar câțiva dintre fotbaliștii care nu s-au prezentat la reunirea lotului și negociază despărțirea de club. Ultimul nume de pe lista plecărilor este cel al lui Ionuț Rada, unul dintre veteranii echipei. 

Noua formație a fostului director executiv din Gruia, Răzvan Zamfir, Bari (locul 16 în Serie B), a pus ochii pe cuplul de fundași centrali Rada-Larie, însă doar primul a bătut palma cu clubul din peninsulă. "Au fost niște discuții cu Bari, însă doar atât. Nu voi juca acolo", a declarat Larie, zilele trecute, pentru ZIUA de CLUJ.

În schimb, Rada nu a mai suportat incertitudinea financiară din Gruia și a dat curs ofertei. Ajuns la CFR în vara anului 2010, de la Al-Nasr, el a contribuit la câștigarea a trei dintre cele opt trofee ale clubului. 

"Mă doare sufletul. Chiar îmi doream să mă retrag de aici, m-am ataşat de acest club parcă mai mult decât de oricare altul. Bari a insistat foarte mult, cei de la CFR mă întrebau zilnic dacă m-am hotărât. Am discutat cu familia şi, în cele din urmă, am luat această decizie.

Sper ca şi prin plecarea mea lucrurile să intre pe un făgaş normal la CFR. Nu ştiu, să mai adune trei-patru victorii în retur, să se salveze. Bari e un club mare, cu tradiţie şi mă simt onorat că s-au gândit la mine cei de acolo. Poate că e o recompensă pentru munca mea din ultimii ani", a declarat jucătorul de 32 de ani, pentru stiridesport.ro. 

Remiză cu Sănătatea Cluj

CFR a obținut doar o remiză în primul său meci de pregătire cu Eugen Trică pe bancă. "Virușii" au deschis scorul în minutul 35, prin Nicula, "feroviarii" restabilind egalitatea pe final, prin Stana, jucător întors la gruparea feroviară. "Alb-vișiniii" vor continua pregătirea pe plan local și-n zilele următoare, după care, la invitația lui Răzvan Zamfir, vor participa la un turneu în Italia, la Bari. 

CFR - Sănătatea 1-1

Au marcat: Stana (87) / Nicula (35)

CFR: Mincă - Susic, Larie, Ene, Camora - Petrucci, Vereș Szilard - Jakolis, Tătar, Costea - Jazvic. Au mai jucat: Began, Vâtcă, Burcă, Ene, Crişan, Pop, Joao, Stana, Pintea, Păun, Ganea, Carter.

 

Comenteaza