Răsturnare de situație. Varianta prin care Petrescu ar veni la Națională

Răsturnare de situație. Varianta prin care Petrescu ar veni la Națională
Antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, încă nu a ieșit din cursa pentru postul de selecționer al României.

UPDATE 17:53: Pentru a-l instala pe ”Bursuc” în funcția de selecționer al Naționalei, Federația trebuie să achite suma de 500.000 de euro lui CFR Cluj. De la venirea în Gruia, Petrescu a primit 100.000 euro primă de instalare+400.000 de euro salariu stagional, anunță Fanatik.ro.

ȘTIREA INIȚIALĂ

UPDATE miercuri, ora 19:00: Refuzată de Dan Petrescu, Federația Română de Fotbal s-a reorientat. Antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, are șanse mari să devină noul selecționer al Naționalei, potrivit Digisport.

Actualul selecționer, Christoph Daum, are zilele numărate. La începutul săptămânii, Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a propus încetarea colaborării cu antrenorul german. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat apoi că va începe negocierile pentru rezilierea contractului lui Daum.

Principalul favorit pentru înlocuirea tehnicianului neamț era Dan Petrescu. Antrenorul lui CFR Cluj a purtat discuții cu șeful FRF în cursul zilei de marți. Întâlnirea a fost confirmată chiar de președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan. Cu toate astea, oficialul echipei din Gruia e convins că Petrescu nu va pleca de la Cluj.

"A existat o întâlnire, dar nu pleacă. Nu pot să-l opresc să discute cu FRF. Se simte foarte bine aici, suntem toți lângă el", a spus Mureșan, citat de Pro X. Suporterii CFR-ului au reacționat pe rețelele de socializare. Majoritatea nu au fost de acord cu o plecarea lui Petrescu la Națională.

"Sper să nu plece, ar fi o pierdere uriașă", a spus Raul pe Facebook. "Petrescu e unul din cei mai buni antrenori care au trecut pe la noi, cunoaște bine jucătorii, s-a făcut pregătirea de vară cu ei. După asemenea investiții nu putem risca așa de tare să coborâm în clasament", afirmă Lean.

Sorin s-a declarat la rândul său împotriva plecării "Bursucului". "Ar fi bine ca Dan Petrescu să nu plece. Jucătorii de la CFR îl iubesc foarte mult și toți vor (să rămână, n. red.) împreună cu publicul feroviar".

"Să rămână aici, nu are nici un motiv să plece", a adăugat Luca. "Lăsați-l la CFR, că la Națională nu are cu cine", afirmă Laszlo. Cu toate astea, există și suporteri care și-ar fi dorit ca Petrescu să plece din Gruia. "Să vină Miriuță, oricum el merita să fie antrenor de la început", a zis Istvan. "Să plece", spune pe scurt Alex.

Dan Petrescu (49 ani) a venit la CFR în această vară, în locul lui Vasile Miriuță. Sub comanda sa, ardelenii au strâns 22 puncte după 9 etape și ocupă prima poziție din Liga 1. "Feroviarii" au câștigat 7 meciuri, au pierdut unul singur, iar alt joc s-a încheiat la egalitate.

Christoph Daum (63 ani) a venit pe banca Naționalei în iulie 2016. Sub comanda sa, România a înregistrat una dintre cele mai dezastruoase campanii de calificare. Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, "tricolorii" ocupă locul 4 în Grupa E, cu 9 puncte, fără nicio șansă de a ajunge la Mondialul de anul viitor.

România a bifat 2 victorii, 3 remize și 3 eșecuri. Pe lista de înlocuitori ai tehnicianului german se mai află Cosmin Contra, Walter Zenga, Mircea Rednic, Ladislau Boloni sau Victor Pițurcă.

Comenteaza