Răzbunarea lui Costel Enache. “U” Cluj a suferit prima înfrângere a sezonului la Iași

Răzbunarea lui Costel Enache. “U” Cluj a suferit prima înfrângere a sezonului la Iași
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar a fost învinsă, scor 2-0, de Poli Iași, echipa antrenată de fostul tehnican al “Șepcilor roșii”

Partida din capitala Moldovei a început echilibrat, cu un oarecare plus pentru gazde, care au dominat la capitolul posesie. După un sfert de oră de joc, o fază în flancul stâng al ieșenilor s-a transformat într-un coșmar pentru “U” Cluj.

În urma unui contact între Gîț și Pelivan, centralul a dictat penalti. Cristea a transformat fără emoții și a deschis scorul (15). La jumătatea reprizei, jocul a fost marcat de momente dramatice, după ce două ambulanțe au intervenit pe teren în urma unui duel între Mitrea și Deretti.

În cea de-a doua parte a reprizei, “studenții” au preluat inițiativa și au încercat să obțină egalarea. Totuși, acțiunile ofensive ale formației clujene au fost lipsite de consistență și nu au pus în pericol poarta gazdelor.

Tinerii Haită și Hofman au fost cei mai periculoși oamneni ai echipei conduse de Erik Lincar, însă cea mai mare ocazie a “Șepcilor roșii” a venit din gheata lui Dican. În prelungirile primei părți, mijlocașul a șutat din prima din marginea careului, iar execuția sa i-a dat emoții lui Popescu. Astfel, la finalul primei reprize, Poli Iași conducea Universitatea Cluj cu 1-0.

În startul actului secund, Erik Lincar a trimis în teren forte proaspete cu gândul la un gol care să restabilească egalitatea. Totuși, ieșenii puteau majora diferența la 10 minute de la reluare, când Camara l-a lobat elegant pe Micle, însă Rus a salvat de pe linia porții (55).

Răspunsul “studenților” a venit prin Ribeiro, care a trimis peste transversală dintr-o poziție dificilă (60). Totuși, golul a venit în cele din urmă tot în poarta lui Micle. Camara a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, a depășit în viteză defensiva clujeană și i-a pasat lui Cristea, care a îndeplinit o simplă formalitate (63).

Până la final, jucătorii formației clujene au încercat în zadar să înscrie măcar golul de onoare. Chiar dacă Boiciuc a trimis mingea în plasă, dar reușita sa a fost anulată din cauza unui offside (69). Așadar, Poli Iași, echipă condusă de Costel Enache a reușit să îi administreze Univesității Cluj prima înfrângere a sezonului scor 2-0.

Comenteaza