"Puștiul-minune" din apărarea CFR-ului. ”Modelul meu este Sergio Ramos”

După Negruț, Păun și Vereș, Horj este al patrulea jucător al "feroviarilor" crescut în propria pepinieră care a reușit să se "strecoare" în prima echipă în acest sezon. Tânărul fundaş a debutat în echipa mare a CFR-ului în victoria cu Concordia Chiajna din prima rundă.

Fotbalistul născut în maramureș a vorbit despre primii pași făcuți în sportul rege.

"Fotbalul mi-a plăcut încă de mic. Obișnuiam să mă joc cu copiii din satul meu natal. Părinții nu erau de acord cu pasiunea mea, dar cu timpul s-au obișnuit. La 15 ani, m-am mutat la Cluj și am fost în probe la CFR timp de o săptămână. Antrenor mi-a fost Mihai Pop. La finalul stagiului respectiv, acesta l-a sunat pe tatăl meu și de atunci am început să joc aici", a declarat apărătorul central al "vișiniilor".

Răzvan Horj a descris perioada petrecută la echipa secundă a celor de la CFR. "La început, mi-a fost greu, dar băieții m-au ajutat să mă integrez. În ultimul an am evoluat în liga a treia, la Baia Mare, și m-am descurcat destul de bine", a afirmat el.

Fundașul și-a amintit cum a ajuns să evolueze în centrul defensivei. "În primii ani, obișnuiam să joc ca și aripă stângă. Însă, la un moment dat, mă aflam într-un turneu din Ungaria și echipei îi lipsea un fundaș central. Fără să stea prea mult pe gânduri, antrenorul m-a rugat pe mine să evoluez pe postul respectiv și nu am jucat rău", a adăugat Răzvan Horj.

Elevul lui Vasile Miriuță a debutat la prima echipă în disputa cu Concordia Chiajna, din etapa 1. "Am avut ceva emoții la acel joc, dar la final, am fost felicitat de toți colegii. Sper să pot ajuta echipa să ajungă cât mai sus", a spus fotbalistul de 20 ani.

Jucătorul "feroviarilor" visează să evolueze în tricoul naționalei României. Odată cu implementarea regulii U21, toate echipele din primul eșalon sunt obligate să utilizeze cel puțin un jucător din această categorie de vârstă. Măsura i-a oferit selecționerului Christoph Daum pilejul de a urmări la lucru cât mai mulți tineri.

"Îmi doresc foarte mult să îmbrac tricoul primei reprezentative. Am observat că domnul Daum monitorizează toate echipele din Liga 1. Eu vreau să-mi fac treaba cât mai bine și să demonstrez că merit să ajung acolo", a specificat jucătorul "feroviarilor".

Răzvan Horj a dezvăluit cine este modelul său din fotbal. "Sergio Ramos este preferatul meu. Sigur, am mai mulți favoriți, dar el este pe primul loc. Am rămas și acum cu amintirea golului din finala Ligii Campionilor, cu Atletico", a precizat fotbalistul maramureșean.

În finalul discuţiei, Horj le-a oferit un sfat celor care doresc să se îndrepte către fotbal și sport, la modul general. "Seriozitatea este cuvântul cheie. Dacă se țin de visul lor, totul va veni de la sine", a spus acesta.

În stagiunea 2016-2017, Răzvan Horj a prins trei partide în tricoul CFR-ului. Fundașul de 20 ani a jucat din postura de rezervă cu Chiajna, FC Botoșani și Pandurii Târgu-Jiu. În meciul de Cupa Ligii cu CSU Craiova, Horj a bifat toate minutele întâlnirii.

Comenteaza