Real Madrid câștigă la Munchen și are prima șansă la calificarea în finala UEFA Champions League

Real Madrid câștigă la Munchen și are prima șansă la calificarea în finala UEFA Champions League
| Foto: foto facebook.com/ChampionsLeague

Ibericii au întors scorul în meciul cu Bayern și s-au impus, 2-1.

Meciul a început prost pentru bavarezi, care l-au pierdut pe Robben, din cauza unei accidentări. Olandezul a fost înlocuit de Thiago Alcantara. Meciul a fost unul echilibrat, până când fundașul lateral, Joshua Kimmich, a reușit să înscrie. Internaționalul german a pătruns în careul Realului și a șutat din unghi, fără șanse pentru Keylor Navas. Cu 10 minute înainte de finalul reprizei, Bayern a mai pierdut un jucător, când Boateng a ieșit, la rândul său, accidentat. Campionul mondial a fost înlocuit de conaționalul său, Nikolas Sule.

În ultimele cinci minute îniante de pauză, germanii au mai avut două ocazii prin Hummles și Muller. Totuși, contrar cursului jocului, Ibericii au fost cei care au înscris. Marcelo s-a trezit cu mingea la picior, la marginea careului, și a tras frumos la colțul lung, învingându-l pe Ulreich. Astfel, cele două echipe intrau la cabine, la egalitate, scor 1-1.

La pauză, Zidane a mutat decisiv și l-a înlocuit pe Isco cu Marco Asensio, o schimbare ce avea să se dovedească decisivă în economia partidei. Partida părea să își fi găsit echilibrul, dar în minutul 57, Rafinha a greșit o paă simplă, iar Realul a plecat pe contraatac. Lucas l-a găsit perfect pe Asensio, care l-a învins fără emoții pe portarul german, cu un șut la colțul lung. Ribery a răspuns imediat, printr-o incursiune caracteristică, dar afost blocat de defensiva iberică. Realul a mai avut un gol anulat, înscris de Ronaldo.

Până la final, madrilenii s-au mai apropiat doar o dată de poarta bavarezilor, la ocazia lui Benzema. Când arbitrul se pregătea să fluiere finalul partidei, Lewandowski a avut în vârful ghetei golul al doilea al lui Bayern, dar a șutat puțin pe lângă. Astfel, Real se întoarce la Madrid, cu prima șansă la o nouă finală de Liga Campionilor.

Returul se va disputa marți, 1 mai, de la ora 21:45, pe “Santiago Bernabeu”.

Comenteaza