Real și Bayern, cu un pas în semifinalele Champions League

Real și Bayern, cu un pas în semifinalele Champions League
| Foto: foto uefa.com

Deținătoarea trofeului și proaspăta campioană a Germaniei au cele mai mari șanse de a pătrunde în careul de ași.

După surpiza uriașă reușită aseară de Roma și victoria categorică al lui Liverpool, astăzi se decid și celelalte două echipe care rămân în cursa pentru cel mai important trofeu european. Madrilenii au câștigat 3-0 în meciul tur cu Juventus, iar germanii s-au impus 2-1, pe terenul Sevillei.

Deși nu o duce prea bine în campionat, trupa lui Zidane pare specialista Ligii Campionilor. Ibericii au câștigat ultimele două ediții și sunt ca și calificați, din nou, între primele patru echipe ale continentului. Real a reușit doar o remiză, în weekend, în derby-ul capitalei, cu Atletico. Totuși, spaniolii se concentrează mult mai bine în Europa, iar meciul cu Juventus pare doar o formalitate. Zidane nu se va putea baza pe căpitanul Sergio Ramos, care e suspendat, dar nici pe rezerva acestuia, Nacho, care va absenta din cauza unei accidentări. Astfel, francezul s-ar putea vedea nevoit să apeleze la soluția Casemiro pentru centrul defensivei.

Zidane îndeamnă la calm și concentrare înaintea returului. “Rezultatul din tur nu schimbă cu nimic soarta calificării. E un alt joc, ce a fost, a fost. Am obținut un rezultat bun, dar a fost doar prima repiză. Acum vom juca în cea de-a doua. Mă gândesc doar la meciul cu Juventus, nu la posibili adversari din semifinale”, a declarat tehnicianul francez.

După rezultatul din meciul tur, Juventus mai rămâne doar cu șanse teoretice de calificare. Totuși, italienii vor juca mai dezinvolt decât în meciul de la Torino, având în vedere că nu mai au nimic de pierdut. Pe de altă parte, Massimiliano Allegri nu se va putea baza pe două piese importante, “creierul” din atac, Dybala și experimentatul fundaș Barzagli. Mai mult, meciul din această seară ar putea consemna ultima apariție a lui Gianluigi Buffon pe cea mai importantă scenă a fotbalului. Legendarul goalkeeper italian a declarat în repetate rânduri că se va retrage la finalul acestei stagiuni.

Allegri e încrezător în revenirea echipei sale și își dorește ca elevii săi să dea totul pe teren. “Ceea ce vrem să facem e să întoarcem acel 0-3. A fost un rezultat rușinos, vom avea nevoie să facem un meci complet pentru a obține ceva pozitiv. Nimeni nu se aștepta să primim gol după două minute acasă, dar de ce nu am putea să facem și noi același lucru la Madrid? Trebuie să dăm totul”, a spus italianul.

Echipe probabile:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Casemiro, Varane, Marcelo – Kovacic, Modric, Kroos – Isco, Benzema, Ronaldo

Juventus: Buffon – De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic, Matuidi – Cuadrado, Higuain, Douglas Costa

Meciul va fi transmis de Telekom Sport 1 și Look Plus, de la 21:45.

În cealălalt meci al serii se vor duela Bayern Munchen și Sevilla. Bavarezii s-au impus la limită în meciul tur, iar scenariul din dubla Sevilla – Manchester United se poate repeta.

Echipa lui Jupp Heynckes și-a asigurat al șaselea titlu consecutiv, la finalul săptămânii trecute. În Champions League, germanii nu au mai urcat pe prima treaptă a podiumului din 2013, dar revenirea tehnicianului care conducea și atunci echipa le dă speranțe fanilor. Sevilla va fi obligata să atace la Munchen, iar Bayern ar putea specula acest lucru. Bavarezii nu vor putea conta pe Coman, Alaba și Vidal, în timp ce Manuel Neuer este o absență de lungă durată.

Heynckes și-a dezvăluit intențiile clare de a aduce un nou trofeu european în Bavaria. “Când pierzi 2-1, pe teren propriu, știi că trebuie să îți asumi riscuri în retur pentru a te califica. Trebuie să fii mai ofensiv, iar Sevilla va face acest lucru. Dar noi avem stilul nostru și propriul plan de atac. Champions League e competiția pe care toți vor să o câștige. Bineînțeles că și noi ne dorim același lucru”, a explicat tehnicianul german.

Sevilla va avea o misiune grea pe Allianz Arena, dar nimeni nu le dădea nicio șansă nici în returul cu United. Totuși, înfrângerea dureroasă din weekend, 0-4 cu Celta Vigo, poate să îi demoralizeze serios pe elevii lui Vincenzo Montella. Andaluzii nu o duc prea bine în campionat și se află în afara locurilor care asigură participarea în cupele europene. Mai mult, din defensiva spaniolilor va lipsi fundașul danez Simon Kjaer. Pe de altă parte, revenirea în echipă a argentinianului Ever Banega se poate dovedi un atuu pentru iberici.

Montella este de părere că elevii săi au nevoie de concentrare maximă pentru a-I face față lui Bayern. “Meciul durează 90 de minute, iar noi trebuie să dăm totul, pe toată durata lui. Trebuie să avem echilibru. Nu trebuie să înscriem cât mai repede posibil. Trebuie să fim în joc. Știm că putem înscrie unul sau două goluri în repriza secund, dar trebuie să evităm primirea vreunui gol”, a menționat italianul de pe banca Sevillei.

Echipe probabile:

Bayern: Ulreich – Kimmich, Hummels, Boateng, Bernat – Martinez, Thiago, James Rodriguez – Ribery, Muller, Lewandowski

Sevilla: Soria – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Banega, Vazquez – Sarabia, Sandro, Muriel

Partida va fi televizată de Telekom Sport 2 și Look TV, de la 21:45.

Comenteaza