Realul are Europa la picioare pentru a 12-a oară. Galacticii au zdrobit-o pe Juventus în finala de la Cardiff – FOTO/VIDEO

Realul are Europa la picioare pentru a 12-a oară. Galacticii au zdrobit-o pe Juventus în finala de la Cardiff – FOTO/VIDEO
Real Madrid a câștigat ediția 2016-2017 a Ligii Campionilor. Trupa lui Zinedine Zidane a bătut-o cu 4-1 pe Juventus, sâmbătă, în finala de la Cardiff.

Cristiano Ronaldo (20) a deschis scorul cu un șut pe jos, din interiorul careului, după o pasă a lui Dani Carvajal. Mario Mandzukic (27) a reaprins însă speranțele italienilor cu o super execuție din foarfecă. După pauză, Real Madrid a intrat din nou în avantaj. Casemiro (61) l-a învins pe Buffon cu un șut de la aproximativ 30 metri. Balonul a fost atins și de Sami Khedira.

Cristiano Ronaldo (64) a năruit apoi orice speranță a lui Juventus după ce a fructificat o centrare a lui Modric. Necazurile torinezilor nu s-au oprit aici. Cuadrado (84) a primit al doilea galben după ce l-a împins pe Ramos. În ultimul minut din timpul regulamentar, Real Madrid a marcat al patrulea gol prin Asensio (90).

Real Madrid devine, astfel, pentru al doilea an la rând campioană a Europei și pentru a 12-a oară per total. Este prima formație care își apără trofeul în noul format al Cupei Campionilor. Spaniolii au cucerit, de asemenea, pentru a treia oară Champions League în ultimele patru sezoane.

Juventus pierde a doua finală de Champions League din ultimii doi ani. În 2015, torinezii au cedat cu 1-3 în fața Barcelonei la Berlin. Formația din Peninsulă rămâne cu doar două trofee, în 1985 și 1996. Până la finala cu Real, Juventus nu pierduse niciun joc în actuala ediție de Champions League.

Cristiano Ronaldo (32 ani) a ajuns la 600 goluri marcate în întreaga carieră - 529 la echipele de club și 71 la Naționala Portugaliei. Fotbalistul lusitan a câștigat pentru a patra oară Liga Campionilor (de 3 ori cu Real și o dată cu Manchester United) și a ieșit golgheterul acestei ediții, cu 12 reușite. A fost a treia finală în care Ronaldo a înscris, după cele din 2008 și 2014.

Pentru Zinedine Zidane (44 ani) a fost al doilea trofeu Champions League în calitate de antrenor, după cel din 2016. Tehnicianul francez a mai câștigat această competiție ca jucător în 2002, tot cu Real, după o finală cu Bayer Leverkusen, în care a marcat un gol.

Real Madrid se va bate cu Manchester United (câștigătoarea Europa League) în Supercupa Europei, pe 8 august, la Skopje.

Juventus Torino - Real Madrid 1-4 (1-1)

Au marcat: Mandzukic (27)/Cristiano Ronaldo (20, 64), Casemiro (61), Asensio (90)

Cartonașe galbene: Pjanic, Sandro, Dybala, Cuadrado/Carvajal, Ramos, Kroos, Asensio

Cartonaș roșu: Cuadrado (84)

Juventus (3-4-1-2): Buffon (C) - Barzagli (Cuadrado 66), Bonucci, Chiellini - Alves, Pjanic (Marchisio 71),Khedira, Sandro - Dybala (Lemina 78) - Higuain, Mandzukic

Rezerve: Neto, Benatia, Cuadrado, Marchisio, Lemina, Asamoha, Lichtsteiner

Antrenor: Massimiliano Allegri

Real (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos (C), Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos (Morata 89), Modric - Isco (Asensio 82), Ronaldo, Benzema (Bale 78)

Rezerve: Casilla, Nacho, Bale, Kovacic, Asensio, Morata, Danilo

Antrenor: Zinedine Zidane

Arbitru: Felix Brych (Germania)

Stadion: Millenium Stadium, Cardiff (Țara Galilor)

Asistență: 65.842

Comenteaza