Video Foto Record. Doi frați din Cluj au reușit, în doar 9 zile, să cucerească 13 vârfuri montane din România de peste 2.500 metri

Record. Doi frați din Cluj au reușit, în doar 9 zile, să cucerească 13 vârfuri montane din România de peste 2.500 metri

Final de drum pentru Vlad Bolboaca (25 ani) și Bolboacă Mihai (26 ani). Cei doi au reușit în 9 zile să cucerească 13 din cele 14 vârfuri montane din România de peste 2.500 metri.

La finalul expediției cifrele arată de-a dreptul uluitor:

- 9 zile în total petrecute departe de casă din care 7 pe munte și 2 de pauză (sau la volan)

- 13/14 vârfuri de peste 2.500 metri din România (1. Vf. Moldoveanu, 3. Vf. Viștea Mare, 4. Vf. Parângul Mare, 5. Vf. Lespezi, 6. Vf. Cornul Călțunului, 7. Vf. Peleaga, 8. Vf. Păpușa, 9. Vf. Vânătarea lui Buteanu, 10. Vf. Hârtopul Darei, 11. Vf. Omu, 12. Vf. Bucura Dumbrava, 13. Vf. Capul Morarului, 14. Vf. Dara)

- un singur vârf ratat, Vf. Negoiu, al 2-lea ce mai înalt din țară, iar asta la recomandarea salvamontului din zonă. Băieții au încercat totuși abordarea vârfului, însă au constatat și ei destul de repede că riscul este mult prea ridicat.

- undeva între 130 și 135 km bătuți la pas prin cele mai importante grupe de munți din România: Făgăraș, Parâng, Retezat și Bucegi.

- aproape 50 de ore petrecute în total pe potecile din Carpații României

- peste 13.000 metri diferență de nivel

- aproximativ 2.000 km de condus efectiv inclusiv de la Cluj-Napoca la Bușteni sau de pe Transfăgărășan la Cluj-Napoca (din care 200 pe drumuri forestiere foarte obositoare).

În ultima zi a unei aventuri efectiv ieșite din comun, frații Bolboacă au reușit fără mari probleme să ajungă pe al 9-lea cel mai înalt vârf din România, Vf. Vânătarea lui Buteanu, aflat la 2.507 metri. Băieții au avut nevoie de 3 ore și 43 de minute pentru a bifa și acest pisc, având să parcurgă în total aproximativ 9 km și o diferență de nivel 954 metri. Am discutat cu ei la telefon și mi-au spus că s-au simțit foarte bine pe traseu, deși trezirea a fost puțin mai grea, vremea a fost excelentă și priveliștea din jur pe măsură. Atât de curată a fost azi atmosfera încât băieții au surprins in fotografiile pe care le-am postat atât Trapezul format din Viștea și Moldoveanu, cât și celebra porțiune de drum de pe Transfăgărășan.

Imediat după revenirea de pe traseu, cu strângere de inimă, Mihai și Vlad s-au urcat în mașină și au pornit spre Cluj-Napoca, urmândsă reînceapă munca și să revină la statutul de oameni, asta după ce în ultimele 9 zile au dat dovadă că duc spre niște super-eroi de primă clasă.

O scurtă recapitulare pe zile ar arătam cam așa:

- Ziua 1 – Duminică, 31 mai – Au cucerit vârfurile Omu, Bucura Dumbrava și Capul Morarului din Masivul Bucegi, iar imediat după au pornit cu mașina spre orașul Făgăraș.
- Ziua 2 – Luni, 1 iunie – Au pornit ascensiunea spre vârfurile Hârtopul Darei și Dara din Făgăraș, însă vremea extrem de capricioasă și vizibilitatea redusă i-au oprit pe băieți din drum, având să renunțe în acea zi. Din nou, s-au urcat în mașină și au pornit spre orașul Petroșani.
- Ziua 3 – Marți, 2 iunie – Au cucerit Vârful Parângul Mare, Munții Parâng, iar seara au pornit cu mașina spre Munții Retezat.
- Ziua 4 – Miercuri, 3 iunie – Au cucerit vârfurile Peleaga și Păpușa din Munții Retezat, iar imediat după coborâre au pornit spre Sibiu.
- Ziua 5 – Joi, 4 iunie – Zi de pauză pe munte, s-au odihnit în Sibiu, și-au făcut un upgrade la echipament pentru o nouă încercare în Făgăraș, iar apoi au pornit spre localitatea Nucșoara, Jud. Argeș.
- Ziua 6 – Vineri, 5 iunie – Cea mai solicitantă și cea mai încărcată zi dintre toate, 4 vârfuri în Făgăraș și anume Hârtopul Darei, Dara, Viștea Mare și Moldoveanu. Au ajuns la cazare undeva spre miezul nopții.
- Ziua 7 – Sâmbătă, 6 iunie – Zi de pauză într-u complex turistic de pe Transfăgărășan
- Ziua 8 – Duminică, 7 iunie – Urcări cu success pe vârfurile Lespezi și Cornul Călțunului și o mică încercare de a porni spre Negoiu, idee la care au renunțat relativ repede.
- Ziua 9 – Luni, 8 iunie, - Au cucerit și Vânătarea lui Buteanu, iar apoi au pornit spre casă, iar la ora postării acestui text băieții sunt deja în brațele celor dragi.

 

Etichete
Comenteaza