Rectorul UBB, membru al "U" Cluj. ”Această echipă e un simbol al orașului”

Rectorul UBB, membru al
Ioan Aurel Pop, rectorul celei mai mari universităţi din Cluj, se numără printre personalitățile care au devenit membri susținători ai FC Universitatea Cluj. Şi alte figuri proeminente ale Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) au devenit membri ai ”Șepcilor roșii”, al căror număr se apropie de 800.

Rectorul îşi doreşte ca "U" Cluj să celebreze centenarul clubului în Liga 1. "Sprijinim un simbol al Clujului. Se apropie 2019, anul când Universitatea va serba centenarul și sper să reușim (să revenim în Liga 1 - n. red.) în timp record. "U" Cluj înseamnă mult de tot. Un mare rector al UBB, Iuliu Hațieganu, a susținut sănătatea populației prin sport și de aceea pot să zic că sportul e o componentă fundamentală a acestui oraș", a declarat Ioan Aurel Pop, pentru ZIUA de CLUJ.

O TRADIȚIE CARE S-A TRANSMIS DIN TATĂ ÎN FIU

Şi prorectorul UBB, Dan Lazăr, a devenit membru susținător al "studenților". "Am luat această decizie pentru că sunt clujean și avem o tradiție în familie, de a fi alături de acest simbol. E un microb care s-a transmis din tată în fiu. "U" Cluj este echipa fanion a orașului și poartă numele Universității, instituție la care lucrez", ne-a spus Dan Lazăr.

Preşedintele Senatului UBB, Ioan Chirilă, se numără, de asemenea, printre membrii cotizanți ai clubului."E o hotărâre generală a conducerii Universității, prin care încercăm să ajutăm clubul să reînvie, să redevină ceea ce a fost cândva. De aceea, sunt și eu printre cei care au devenit membri cotizanți. "U" Cluj este o emblemă, și încercăm să-i ajutăm pe cei de acolo cu ce putem, ca să salvăm acest club", ne-a declarat Ioan Chirilă.

Printre universitarii care au devenit membri ai "U" Cluj se mai regăsesc decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Călin Hinţea, sau directorul administrativ adjunct al UBB, Cosmin Irimieş, care este şi vicepreşedinte al clubului de fotbal.

"E o chestie firească, am jucat atâția ani aici, iar UBB a susținut întotdeauna echipa de fotbal a Universității Cluj. E important ca toți cei care iubesc echipa să facă acest gest simbolic. Având în vedere că "U" este echipa comunității, am mai multe speranțe de la persoanele fizice, suporteri, pentru că oamenii de rând ajută mai repede", a spus Irimieș.

APEL CĂTRE SUPORTERI

Preşedintele Radu Constantea a salutat sprijinul venit dinspre mediul universitar şi a făcut un apel către clujeni, de a deveni membri ai clubului.

"FC Universitatea Cluj este un proiect al comunităţii, pentru comunitate. Este un proiect al clujenilor, pentru clujeni. Sprijinul şi implicarea universităţilor sunt extrem de importante pentru noi, pentru că reprezintă o revenire la valorile iniţiale, care au ţinut în viaţă acest club indiferent de dificultăţile care s-au aşternut în drumul echipei în aceşti aproape 100 de ani de existenţă.

La fel de important este sprijinul celor care au devenit membri cotizanţi ai FC Universitatea Cluj, înţelegând că acest proiect nu poate merge mai departe fără contribuţia lor. Îi aştept în continuare pe toţi cei care iubesc fotbalul şi culorile alb-negru să se devină membri ai clubului", a declarat preşedintele FC Universitatea Cluj.

APROAPE 800 DE MEMBRI COTIZANŢI

În urmă cu 2 săptămâni, "alb-negrii" au anunţat că au atins cifra de 777 membri cotizanți, iar numărul acestora se apropie cu pași repezi de cifra 800.

Devenind membru al FC Universitatea Cluj, orice suporter al "Șepcilor roșii" se poate implica activ în viața echipei. Mai multe detalii despre înscriere, AICI.

Din vara lui 2016, UBB a pus la dispoziția clubului Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, unde echipa își desfășoară majoritatea antrenamentelor.

Comenteaza