Reeditarea bătăliei de la Rovine în Sala Polivalentă. România-Turcia la baschet feminin

Reeditarea bătăliei de la Rovine în Sala Polivalentă. România-Turcia la baschet feminin
Naţionala de baschet feminin a României revine sămbătă, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă, într-un meci cheie pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017.

La precedenta apariţie a naţionalei noastre feminine de baschet în Sala Polivalentă, în noiembrie 2015, când România a învins Bosnia-Herţegovina cu 67 la 65, s-a înregistrat un record de audienţă la un meci de baschet feminin în România, circa 5000 de spectatori.

La conferinţa oficială de presă care a fost organizată miercuri, staff-ul tehnic şi principalele jucătoare prezente au mulţumit publicului clujean pentru susţinerea din noiembrie şi au declarat că mizează din nou pe suportul spectatorilor.

Ne bucurăm că ne întoarcem din nou la Cluj, meciul cu Turcia va fi un meci greu pentru că este o echipă foarte bună, cu rezultate uriaşe în trecut. Experienţa din vară ne-a ajutat foarte mult să creştem ca echipă, am primit încredere că putem să jucăm la nivel înalt cu echipe de clasă. Rezultatul din noiembrie ne-a ajutat extrem de mult şi ne-a dat încredere în noi. Eu cred că vor fi mai mulţi fani decât la meciul cu Bosnia, acest meci a fost mult mai bine promovat, şi datorită rezultatului din noiembrie, cred că vom avea mai multă lume care va veni la meci", a declarat căpitanul echipei României, Gabriela Marginean.

Şi fosta componentă a Universităţii Cluj, Claudia Pop, crede că publicul ar putea fi sâmbătă seara, al şaselea jucător pentru noi. „Cred şi eu că suporterii clujeni, atât cei din Cluj cât şi cei de pretutindeni, vor veni în număr destul de mare şi sper că vor fi alături de noi la fel cum au făcut-o şi în meciul cu Bosnia. Mereu la Cluj m-am simţit foarte bine, atât cu lotul naţional cât şi când am fostă componenţă a echipei Universităţii", a afirmat Claudia Pop.

Antrenorul principal, Miroslav Popov, a vorbit despre faptul că Turcia este o echipă foarte bună, dar că echipa noastră poate câştiga. Reprezentanţii staff-ului tehnic spun că această rundă de meciuri este una foarte importantă, pentru că ea poate decide atât prima clasată cât şi echipa care iese din cursa calificării. Pe lângă meciul România-Turcia, se joacă şi celălalt meci al grupei, Israel-Bosnia. România şi Turcia se află pe primele două locuri în grupa H de calificare, cu câte 4 puncte fiecare.

Sponsorul şi conducerea tehnică au promovat acest meci într-un mod inedit. Pe pliantul de promovare au fost postate câteva versuri din celebra Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu, în care marele poet evocă înfruntarea dintre Mircea cel Bătrân şi sultanul turc Baiazid, la care se adaugă un mesaj mobilizator pentru naţionala României.

„Şi nu voi ca să mă laud
Nici nu voi să te-nspăimânt,
Negreşit vrem să le-nvingem
Din nou pe al nost`pământ"
, scrie pe pliantul meciului România Turcia.

Reprezentanţii staffului tehnic au mai anunţat că pe lângă parteneriatul cu sponsorul principal Banca Transilvania, au mai încheiat un parteneriat cu organizatorii UNTOLD. Potrivit acestei înţelegeri, 3 spectatori, din cei care vor cumpăra bilete, care costă doar 10 lei, vor beneficia de câte un abonament pentru tot festivalul UNTOLD din 2016, prin tragere la sorţi.

În pauza meciului va fi organizat un concurs de aruncări pentru public, iar 3 dintre spectatorii care vor reuşi să înscrie, în funcţie de distanţa de la care vor arunca, vor primi bilete de o zi la UNTOLD 2016.

Jucătoarele noastre vor avea parte şi de o surpriză în cantonamentul de la Cluj. Joi, pe întreaga durată a zilei, cunoscutul bloger culinar Adrian Hădean va găti pentru fetele noastre

Team managerul echipei României, Traian Racu, a informat că naţionala feminină de baschet este în discuţii avansate cu o jucătoare străină, care să primească cetăţenie română şi să joace alături de fetele noastre. Racu a spus că e posibil, ca în noiembrie, în ultimele două meciuri ale acestei campanii, România să aibă o jucătoare străină naturalizată şi că aceasta nu este din campionatul nostru.

 

 

Comenteaza