Video Regal baschetbalistic la Cluj-Napoca. Panathinaikos Atena va juca împotriva echipei U-BT

Regal baschetbalistic la Cluj-Napoca. Panathinaikos Atena va juca împotriva echipei U-BT
| Foto: foto facebook.com/EuropeanCityofSport

Organizatorii Sports Festival propun un meci de gală între formația locală și una dintre cele mai titrate echipe din baschetul european.

După ce în vara acestui an, la Cluj-Napoca a avut loc prima ediție a Sports Festival, eveniment în cadrul căruia au avut loc mai multe întreceri sportive, printre care un meci de fotbal între “Generația de Aur” a României și legendele Barcelonei, acum clujenii vor avea parte de un nou spectacol.

În Sala Polivalentă va veni campioana Greciei, Panathinaikos, unul dintre cele mai importante nume din baschetul mondial. Echipa din Atena este de șase ori câștigătoare a Euroligii, cea mai importantă competiție europeană, dar are în palmares și 32 de titluri de campioană și 18 cupe ale Greciei.

Directorul executiv al festivalului, Mirel Alexa, a explicat în ce va consta evenimentul de la finalul lunii septembrie. “Anul acesta a fost un eveniment de patru zile, care a adunat de 20 de sporturi. Am avut două meciuri demontrative de nivel înalt și sportivi, legende și campioni care ne-au fost alături. A fost doar un prim pas, iar povestea merge mai departe.

În 23 septembrie, campioana Greciei, Panathinaikos Atena va juca un meci la Cluj, împotriva echipei U-BT. Rețeta va fi aceeași ca și data trecută. Pe lângă meciul de baschet vom avea și un concert de deschidere și un after party, dar și alte surprize. Primele bilete vor avea prețuri 20, 40 și 55 de lei”, a spus Alexa.

Poza noua 05.09.2018

Afișul evenimentului din Sala Polivalentă

Branko Cuic, director sportiv la U-BT Cluj, s-a declarat încântat de oportunitatea pe care o va avea echipa. “Va fi un mare spectacol, iar pentru clubul nostru înseamnă foarte mult. Este cu siguranță cel mai mare meci din istoria clubului, contra celor de la Panathinaikos. Va fi un test important pentru noi, iar pe viitor ne dorim să avem săptămânal astfel de meciuri.

Este un test extraordinar și sigur le vom oferi fanilor spectacol, iar ei au ocazia să dovedească tuturor că suntem o mare familie. Noi de fiecare dată căutăm meciuri tari, iar această partidă e foarte potrivită pentru noi. Avem o echipă nou formată, avem o chimie bună după cantonament. Băieții sunt foarte încântați de acest meci”, a precizat Cuic.

Antrenorul Mihai Silvășan e bucuros că elevii săi vor avea șansa să întâlnească un asemenea adversar. “Este o bucurie mare pentru noi și pentru baschetul românesc. Rar ajunge să joace o echipă din România cu o formație de nivelul celor de la Panathinaikos. Nu cred că s-a mai întâmplat acest lucru, e o echipă care se bate an de an la câștigarea Euroligii. Va fi un meci foarte, foarte bun pentru noi”, a declarat tehnicianul “studenților”.

Proaspăt revenit la U-BT, Vlad Moldoveanu consideră că partida cu grecii va avea un rol important înaintea noului sezon. “Va fi un meci bun pentru noi. Îmi doresc să vină cu toți jucătorii și să încerce să joace foarte bine. Pentru noi va fi un test bun. E bine să joci cu echipe mai bune, te pregătesc altfel. Sper ca meciul cu Panathinaikos să ne ajute. Chiar dacă probabil nu avem șanse să câștigăm, e un meci care ne va ajuta în dubla din FIBA Europe Cup”, a spus internaționalul român.

Mai jos puteți urmări conferința de presă în care a fost anunțat evenimentul. 

Meciul dintre U-BT și Panathinaikos Atena va avea loc în 23 septembrie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă.

Comenteaza