Regal baschetbalistic la Cluj. U-BT a câștigat în prelungiri meciul cu Lietkabelis

Regal baschetbalistic la Cluj. U-BT a câștigat în prelungiri meciul cu Lietkabelis
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația pregătită de Mihai Silvășan s-a impus în fața lituanienilor, scor 120-111, și a acumulat cea de-a șaptea victorie a sezonului în EuroCup.

Startul de meci a fost unul echilibrat în BT Arena. Situația a rămas la fel și în minutele ce au urmat, iar diferența dintre cele două echipe nu a fost mai mare de două posesii. Așadar, la finalul primului sfert, oaspeții conduceau cu 23-21.

În sfertul secund, clujenii au turat motoarele și au reușit să mărească ecartul. Chiar dacă deciziile de arbitraj au fost intens constestate din tribune, "studenții" și-au menținut ritmul și, la pauză, conduceau cu 44-36.

Imediat după revenirea de la vestiare s-a revenit la echilibrul din primul sfert. Totuși, ajutați și de tribune, elevii lui Mihai Silvășan au reușit să practice un joc eficient în ambele faze, iar diferența a crescut. Astfel, cu 10 minute înainte de final, scorul era 74-59 în favoarea gazdelor.

Oaspeții au forțat revenirea în ultimul sfert și s-au apropiat la un singur punct, iar tensiunea creștea în BT Arena. Aruncările de la mare distanță au reprezentat principala armă a celor două echipe într-un final de meci trăit în picioare de fanii clujeni. Lituanienii au egalat la 92 cu mai puțin de un minut până la final, iar în cele din urmă au trimis partida în prelungiri, scorul final fiind 97-97.

În prelungiri, oboseala a părut că își spune cuvântul în cazul ambelor formații. Cu toate acestea, "studenții" au reușit să treacă peste, să fie mai eficienți și să se impună în cele din urmă cu 120-111.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost D.J. Seeley (25 de puncte, 3 pase decisive), urmat de Emi Cățe (20 de puncte, 4 recuperări) și Jarell Eddie (20 de puncte, 4 recuperări). 

Comenteaza