Regula U21 dă rezultate la CFR. Manea, singurul integralist în toate cele șase runde | Cine e golgheterul categoriei

Regula U21 dă rezultate la CFR. Manea, singurul integralist în toate cele șase runde | Cine e golgheterul categoriei
Cristian Manea (20 ani/CFR Cluj) este singurul fotbalist U21 care a bifat toate minutele în primele șase etape din Liga 1.

Manea evoluează pe postul de fundaș dreapta și a pus umărul la cele 16 puncte obținute de "feroviari" până acum. Ardelenii au început campionatul cu o remiză la Botoșani (1-1), acesta fiind singurul joc în care au primit gol, dar au continuat cu victorii pe linie (2-0 cu FC Viitorul, 3-0 cu Gaz Metan Mediaș, 2-0 cu CSM Politehnica Iași, 1-0 cu Dinamo și 2-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe). Toate aceste rezultate au făcut-o pe CFR Cluj liderul clasamentului, cu un avans de trei puncte față de locul doi ocupat de FC Botoșani.

Cristi Manea este un produs al Academiei fostului decar de la Națională, Gică Hagi. Fundașul de 20 ani a venit în Gruia în această vară, sub formă de împrumut de la Apollon Limassol (Cipru). În ultimele două sezoane, tânărul fotbalist a evoluat sub formă de împrumut la Mouscron (Belgia). Manea este cel mai tânăr debutant din istoria primei reprezentative. Pe 31 mai 2014, la doar 16 ani și 9 luni, Cristi Manea îmbrăca tricoul selecționatei de seniori într-un amical cu Albania, pe care "tricolorii" l-au câștigat cu 1-0 (gol Răzvan Raț).

Pe de altă parte, golgheterul categoriei sub 21 ani este Lorand Fulop de la FC Botoșani. Mijlocașul moldovenilor a marcat de trei ori în primele șase runde.

În cele șapte partide ale etapei a șasea din Liga 1 au evoluat 24 de jucători eligibili pentru regula U21, se arată în statisticile de pe site-ul frf.ro. Dintre aceștia, 18 au fost titulari, iar 9 dintre ei integraliști.

Meciul cu cei mai mulți jucători sub 21 de ani a fost duelul dintre FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș, în care au evoluat cinci asemenea fotbaliști. Doi au fost utilizați de Claudiu Niculescu la ilfoveni, în timp ce Cristi Pustai a mizat pe trei jucători U21.

Tabloul complet al prezenței jucătorilor U21 în etapa a 6- a Ligii I, ediția 2017-2018

Portari: Stoian (Juventus)
Fundași: Fota (Concordia), Carabela (Juventus), Nedelcearu (Dinamo), Olteanu (Voluntari), Cr. Manea (CFR)
Mijlocași: Mailat (ACS Poli), Dumitrescu (Viitorul), Nedelcu (FCSB), Screciu (CSU Craiova), L. Fulop (Botoșani), Moruțan (Botoșani), Chelaru (CSM Iași), V. Gheorghe (Astra), Olaru (Gaz Metan), Manole (Gaz Metan), Tîrcoveanu (Gaz Metan), P. Petre (Sepsi), Deaconu (Concordia)
Atacanți: Fl. Coman (Viitorul), Man (FCSB), Burlacu (CSU Craiova), Costache (Dinamo), Tudorie (Voluntari)

Comenteaza