Reguli dure la derby-ul din Gruia: jurnaliști cu mască, fotoreporteri distanțați la 3 m

Reguli dure la derby-ul din Gruia: jurnaliști cu mască, fotoreporteri distanțați la 3 m

Clubul CFR Cluj a instituit reguli speciale, la reluarea campionatului după criza sanitară, pentru jurnaliștii care vor veni la meciul derby al Ligii 1, cu FCSB, de duminică, ora 20:00.

CFR a atenționat că la masa presei vor avea loc doar 10 jurnaliști, iar în zona gazonului, numai cinci fotoreporteri. Legitimațiile eliberate la începutul sezonului competițional nu vor fi valabile la acest meci. ”Clubul va pune la dispoziția fotografilor care nu vor putea fi prezenți la acest meci, la finalul partidei, o serie de fotografii pentru a putea fi utilizate în articolele lor”, a anunțat conducerea CFR.

Toți reprezentanții mass-media acreditați la acest meci (jurnaliști plus și fotografi) trebuie să completeze și să semneze o declarație pe propria răspundere. Toți vor purta mască de protecție din momentul intrării în Stadionul Dr. Constantin Rădulescu și până în momentul în care vor părăsi incinta arenei.

Accesul presei se va face exclusiv pe la poarta de la tribuna 2, unde fiecare reprezentant media va trece prin triajul epidemiologic. Sala de pregătire media și sala de conferință sunt închise în această perioadă.

Fotografii își vor ridica vestele pentru meci din parcarea de la tribuna 2 și vor merge direct în zona din spatele porților prin zona de exterior a stadionului (zona ambulanțelor).

La începutul meciului, jucătorii nu vor face poza de grup, iar fotografii sunt obligați să stea în spatele porților, în zona delimitată special pentru ei de către club pe tot parcursul meciului, păstrând distanța de cel puțin 3 m unul față de celălalt.

Din momentul intrării în stadion, jurnaliștii vor merge la masa presei, urmând traseul desemnat de către club special pentru aceștia. Staționatul în zona de acces sau deplasarea în stadion sunt interzise.

Conferința de presă de la finalul partidei va fi condusă exclusiv de către ofițerul de presă al clubului, iar jurnaliștii vor putea să trimită întrebările dorite timp de 10 minute după fluierul de final al meciului. Deținătorul de drepturi TV va înregistra conferința și o va pune la dispoziția instituțiilor media acreditate la acest meci.

Comenteaza