Remember 2010. "U" încearcă să reediteze sezonul de acum 9 ani

Remember 2010. "U" încearcă să reediteze sezonul de acum 9 ani
| Foto: fcuniversitateacluj.ro

La nouă ani distanță de la ultima promovare în primul eșalon, FC Universitatea Cluj are din nou șansa de a urca din elita fotbalului românesc. O comparație între situația actuala a clujenilor și cea din aceeași perioadă a sezonului 2009-2010 arată că "Şepcile roşii" au în continuare şanse reale să ocupe una dintre primele două poziţii la finalul sezonului.

După două rezultate nefavorabile, “studenții” revin pe propriul teren cu gândul la victorie. Jocul echipei lui Bogdan Lobonț a suferit în ultimele partide și clujenii au ratat șansa de a urca pe prima poziție a clasamentului. În plus, odată cu înfrângerea de la Ploiești, seria de invincibilitate ce a durat 19 partide a luat sfârșit. La finalul săptămânii, pe Cluj Arena va veni un adversar complicat, CS Mioveni.

Întâmplarea face că, la ultima promovare, cea din sezonul 2009-2010, clujenii jucau, în acelaşi moment la sezonului, tot cu piteștenii, formație ce lupta atunci pentru accederea în Liga 1. Pe Stadionul “Clujana”, formația pregătită de Cristi Dulca trecea cu 2-1 de Mioveni, prin golurile marcate de Szilagyi și Lemnaru.

Echipa de start a Universității Cluj din partida cu Dacia Mioveni, 17.04.2010:

Matache - Ungurușan, Szilagy, Basso, Mușat - Popa (Danciu ‘46), Reinaldo, Acosta - Voican (Țene ‘81) - Lecic (Lemnaru ‘54), Machado

Cele două echipe erau colege în Seria 2 a eșalonului secund, unde, la ora meciului, cinci formații sperau la promovare. Este vorba despre UTA, FCM Târgu Mureș, FC Argeș, Universitatea Cluj și Dacia Mioveni. În cele din urmă, mureșenii și clujenii au reușit să ocupe locurile promovabile, în timp ce piteștenii au ocupat ultima treaptă a podiumului, la un punct distanță de “Șepcile roșii”.

Clasament Liga a 2-a, Seria 2, 18.04.2010*:
1. UTA Arad 45 p.
2. FCM Târgu Mureș 44 p.
3. FC Arges Pitești 43 p.
4. Universitatea Cluj 42 p.
5. Dacia Mioveni 41 p.

Clasament Liga a 2-a, 2.04.2018:
1. Academica Clinceni 61 p.
2. Sportul Snagov 59 p.
3. Universitatea Cluj 57 p
4. Chindia Târgoviște 57 p.
5. Petrolul Ploitești 56 p.

*În urmă nu nouă ani, clasamentul arăta astfel după 24 de partide, în timp ce în actualul sezon s-au disputat deja 27 de etape.

Până la finalul acelei stagiuni, “U” Cluj a mai obținut opt victorii, o remiză și o înfrângere. Clujenii au evoluat împotriva tuturor candidatelor la promovare, reușind să învingă UTA. Printre rezultate s-au numărat un egal cu FC Argeș și o înfrângere cu FCM Târgu Mureș. În plus, dintre cele opt victorii, trei au fost obținut la masa verde, din cauza problemelor financiare ale adversarelor.

În actualul sezon, “Șepcile roșii” au pierdut două meciuri cu echipele din Top 5, la Târgoviște și la Ploiești. În rest, palmaresul clujenilor contabilizează trei victorii și o remiză împotriva contracandidatelor la promovare. Echipa lui Bogdan Lobonț va mai avea parte de două dueluri cu echipele din fruntea clasamentului, o deplasare la Clinceni și un meci pe propriul teren cu Sportul Snagov.

Partida dintre Universitatea Cluj și CS Mioveni se va disputa sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 19:30, pe Cluj Arena.

Comenteaza