Remiză cât o victorie pentru CFR. Clujenii sunt cu un pas mai aproape de grupele Ligii Campionilor

Remiză cât o victorie pentru CFR. Clujenii sunt cu un pas mai aproape de grupele Ligii Campionilor
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația pregătită de Dan Petrescu a încheiat la egalitate, scor 2-2 (3-2 la general), returul cu Maccabi Haifa, din turul al doilea preliminar al celei mai importante competiții continentale.

Pe un fond sonor asigurat de suporterii gazdelor, partida de la Netanya a început echilibrat. După aproape un sfert de oră, Rondon a ratat o ocazie incredibillă, după ce nu a reușit să înscrie din câțiva metri cu poarta goală. Răspunsul israelienilor nu s-a lăsat așteptat, iar Blackman a reușit să înscrie, restabilind egalitatea la general. Clujenii s-au aruncat în atac, iar eforturile le-au fost răsplătite. Bordeianu a obținut un penalty, iar Culio a transformat fără emoții, în minutul 18.

După gol, “feroviarii” au preferat să joace cartea contraatacului, în timp ce gazdele au preluat inițiativa. Maccabi a ratat ocazii importante, prin Rikan (32) și Shechter (35), dar golul a venit tot în poarta lui Gianniotis. Cu trei minute înainte de pauză, Culio a tras puternic din afara careului, goalkeeper-ul grec a respins în față, iar Rondon a îndeplinit o simplă formalitate. Astfel, CFR conducea cu 2-1 la pauză și 3-1 la general.

Actul secund a început cum nu se poate mai prost pentru “ferovairi”, care au încasat un gol la doar trei minute de la reluare, după fază construită și finalizată de Cohen. Israelienii au controlat jocul și au petrecut cea mai mare parte a timpului în jumătatea clujenilor. Totuși, jucătorii de la Maccabi nu au mai reușit să pună în pericol poarta lui Arlauskis, în timp ce formația lui Dan Petrescu s-a mulțumit cu un joc de așteptare. Gazdele au avut o posesie prelungită, însă nu au putut trece de barajul defensiv al formației din Gruia.

Echipe de start:

Maccabi Tel Aviv: Gianniotis – Kandil (Geraldes ‘59), Piven, Jair, Davidzada - Peretz, Glazer – Rikan (Cohen ‘46) – Blackman (Atar ‘72), Shechter, Micha

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Bordeianu, Culio, Djokovic – Deac (Păun ‘52), Omrani (Mureșan ‘86), Rondon (Țucudean ‘82)

Pentru “feroviari” urmează un duel cu o fostă campioană a Europei, Celtic Glasgow, care s-a impus cu 7-0 la general în fața estonienilor de la Kalju. Partida tur se va juca pe 6 sau 7 august, la Cluj-Napoca.

Comenteaza