Remiză între România și Franța la EURO U21. Cele două formații merg împreună în semifinale

Remiză între România și Franța la EURO U21. Cele două formații merg împreună în semifinale
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Reprezentativa de tineret a reușit să ajungă în careul de ași al turneului final continental, după ce a încheiat la egalitate ultimul meci din grupe, scor 0-0.

Într-o partidă în care Mirel Rădoi a făcut cinci schimbări față de meciul precedent, francezii au început mai bine jocul de la Cesena și au pus presiune în primele minute. Treptat, jocul s-a echilibrat, iar România a avut prima ocazie importantă prin Coman (11), după o combinație cu Olaru. În minutul 18, Cicâldău a fost doborât în careu, însă centralul nu a acordat penalty. Elevii lui Mirel Rădoi au preluat inițiativa și au dominat la capitolul posesie. Totuși, ocaziile au lipsit de ambele părți, iar prima repriză s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Startul actului secund a fost la fel ca și în prima parte. Franța a presat și s-a instalat în jumătatea României. Totuși, francezii nu au fost periculoși, iar prima ocazie a venit din partea “micilor tricolori”. În minutul 68, Hagi l-a lansat perfect pe Pușcaș, care a scăpat singur cu Bernardoni, însă goalkeeper-ul a reușit să respingă. La intrarea în ultimele 10 minute, francezii au fost aproape de autogol, după o centrare a lui Hagi, deviată de Rus. Scorul final al partidei a fost 0-0, iar România ajunge în semifinalele Campionatului European și se califică la Jocurile Olimpice de anul viitor. 

Echipe de start:

Franța: Bernardoni - Amian, Konate, Upamecano, Sarr - Ntcham, Tousart, Guendouzi, Thuram (del Castillo ‘84) - Mateta, Ikone (Reine-Adelaide ’85)

România: Radu - Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc - Nedelcu, Cicâldău (Băluță ‘59) – Olaru (Dragomir ‘72), Hagi, Fl. Coman – Puşcaş (Petre ‘83)

În semfinale, România va juca împotriva reprezentativei Germaniei. 

Comenteaza