Revelația sezonului în Liga Campionilor îi dă speranțe lui Petrescu: "Avem bugetul aproape ca ei"

Revelația sezonului în Liga Campionilor îi dă speranțe lui Petrescu: "Avem bugetul aproape ca ei"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Antrenorul formației din Gruia a identificat modelul de succes pe care trebuie sa îl urmeze "feroviarii" pentru a ajunge în grupele celei mai importante competiții continentale. 

Dan Petrescu a cucerit un nou titlu alături de CFR Cluj, iar principalul obiectiv al verii este calificarea în grupele unei competiții europene. 

Visul cel mare e Liga Campionilor, iar tehnicianul din Gruia a identificat modelul pe care clujenii ar putea să îl urmeze pentru a reuși calificarea în grupele principalei competiții continentale. 

Este vorba despre Sheriff Tiraspol, clubul din Republica Moldova care a uimit Europa cu victorii în fața câștigătoarei Champions League, Real Madrid, dar și în fața celor de la Șahtior Donețk. 

"Poți să ai și 100 de milioane buget, asta nu înseamnă că îți asigură calificările. Nu uitați că an de an, în preliminariile astea, se joacă 4 tururi, și pe acolo se află Dinamo Zagreb, Steaua Roșie, Ludogorets, Celtic, multe echipe cu bugete imense care nu reușesc să ajungă în grupe.

A ajuns, în schimb, Sheriff Tiraspol, iar noi cam așa vrem să fim. Pentru că, dacă n-ar fi fost exemplul ăsta, ai fi spus «Bă, e greu». Dar dacă Sheriff a reușit cu un buget care nu cred că era mai mare de 20 de milioane. Noi avem bugetul aproape ca Sheriff.

Trebuie să încercăm, dar să fim realiști. Mie nu îmi place când așteptările sunt mari, mie îmi place când există balanță și echilibru. Dacă avem așteptări mari, deziluzia e și mai mare. Trebuie să fim conștienți de ce bani avem, de ce jucători avem și să încercăm să facem cât mai mult. Asta eu o voi face 100%", a spus antrenorul campioanei pentru Antena Sport. 

Comenteaza