Revin derby-urile ”U” – CFR? ”Feroviarii” și-au înscris echipa secundă în Liga a III-a

Revin derby-urile ”U” – CFR? ”Feroviarii” și-au înscris echipa secundă în Liga a III-a
Șansele ca microbiștii clujeni să asiste din nou la derby-ul Universitatea Cluj – CFR sunt tot mai mari. Președintele formației din Gruia, Iuliu Mureșan, a anunțat că a reușit să înscrie echipa secundă în Liga a III-a.

CFR Cluj a început aceste demersuri încă din luna mai, iar acum a primit "undă verde" de la FRF.

"Am vorbit la Federație și suntem primii pe care îi înscrie. Suntem echipă de Liga 1 și avem dreptul să ne înscriem și echipa (secundă - n. red.) în Liga 3 și. Avem mulți jucători, avem și pe lista B jucători care se încadrează la criteriile din Liga 3", a declarat președintele "feroviarilor", Iuliu Mureșan, pe Digisport.

În aceste condiții, CFR se va întâlni din nou în meci direct cu rivala Universitatea. "Șepcile roșii" au promovat în Liga a III-a la finalul sezonului trecut, după un parcurs spectaculos în Liga a IV-a (27 victorii și un singur egal) și un baraj pe care l-a câștigat detașat (8-0 și 6-0 cu Lăpușul Târgu Lăpuș, din județul Maramureș).

Managerul sportiv al "studenților", Ioan Ovidiu Sabău, a afirmat însă că nu și-ar dori dea peste CFR în Liga a III-a.

"Eu sper să nu jucăm cu CFR în Liga a III-a, ori mergem noi în altă serie. Nu mi se pare că ar fi bine pentru oraș. Sunt foarte multe interpretări. Aș vrea să evităm aceste scandaluri, provocări. Sper să înțeleagă și ei că ar fi bine să nu ne întâlnim", a spus fostul component al "Generației de Aur".

Fundașul lui "U" Cluj, Octavian Abrudan, a comentat și el această posibilitate săptămâna trecută, în emisiunea "1 la 1" de la Realitatea FM Cluj.

"Depinde cum vor ei să-și facă echipa. Dacă vor dori să-și trimită jucători de la prima echipă e clar că o să fie meciuri mai grele pentru noi, pentru că adversarii vor avea jucători de valoare. Pe de altă parte, nu vor fi foarte omogeni pentru că se antrenează și joacă la prima echipă, mai vin din când în când la echipa a doua. Dar la nivelul ligii a treia, dacă ai un jucător de valoare se simte mult mai mult decât în alte ligi superioare. Încă nu știm, sunt multe necunoscute. Dar dacă își înscriu echipa e clar că vor fi niște dueluri interesante".

În aceste zile, FRF va stabili componența exactă a fiecărei serii din Liga a III-a. Prima etapă de campionat este programată sâmbătă, 26 august.

Comenteaza