Rezultat surprinzător în Andorra. CFR Cluj s-a făcut de râs cu Inter d'Escaldes

Rezultat surprinzător în Andorra. CFR Cluj s-a făcut de râs cu Inter d'Escaldes
| Foto: facebook.com/cfr1907

La capătul unui meci dominat de gazde, formația pregătită de Dan Petrescu a obținut doar o remiză, 1-1.

Într-o atmosferă și într-un decor care aduceau mai mult a resort montan, nu a stadion potrivit pentru cupele europene, CFR Cluj a încercat să preia inițiativa, însă lispa de inspirație a elevilor lui Dan Petrescu a fost evidentă.

După 20 de minute în care "feroviarii" s-au apropiat în puține rânduri de careul advers, gazdele au reușit să dea lovitura. O aruncare lungă de la margine i-a fost fatală lui Bălgrădean, care a greșit ca și la juniori, iar Soldevila a reușit să înscrie (21).

Îmbrăcați în albastru și negru, jucătorii de la Inter d'Escaldes au părut cei ai Inter-ului din Milano, prin comparație cu adversarii lor care nu reușeau să paseze nici până la cel mai apropiat coleg.

"Feroviarii" și-au pierdut complet busola după golul încasat, iar campioana Andorrei a fost aproape să majoreze diferențe în mai multe rânduri. Astfel, la capătul primelor 45 de minute, gazdele conduceau cu 1-0.

La revenirea de la cabine, abordarea clujenilor nu s-a schimbat, însă Deac l-a impresioant pe arbitru cu o cădere în careu, iar norvegianul a dictat penalty. Tot veteranul campioanei României a fost cel care a executat lovitura de pedeaspă și a restabilit egalitatea (51).

În ciuda faptului că echipa clujeană a fost depus mult efort în ofensivă în minutele ce au urmat, ocaziile au fost de partea gazdelor. După aproape o oră de joc, în urma unei faze fixe, Chete a fost lăsat liber la colțul lung, de unde a trimis în bară (59).

Chiar dacă Inter d'Escaldes a jucat cu un om mai puțin din minutul 61, după eliminarea lui Lima, trupa lui Dan Petrescu a făcut un pas înapoi. În aceste condiții, jucătorii din Andorra nu au ezitat să pună în continuare presiune pe o defensivă de nerecunoscut.

Roger a trimis în bară la intrarea în ultimele 10 minute (80), iar imediat Cabrera a scăpat singur cu Bălgrădean, însă a părut speriat de șansa pe care a avut-o, iar balonul a ajuns în brațele portarului (81). Bordeianu putea înscrie și el în minutul 85, însă goakeeper-ul s-a opus, iar CFR Cluj a înregistrat nu rezultat rușinos în Andorra, 1-1.

Totuși, grație victoriei cu 3-0 din partida tur, campioana României se califică în turul următor al UEFA Conference League, unde se va duela cu Shakhtyor Soligorsk din Belarus.

Comenteaza