Ricardo Cadu crede în șansele de calificare ale fostei sale echipe: “Va fi foarte greu la Sevilla, dar CFR ne-a obișnuit cu minuni”

Ricardo Cadu crede în șansele de calificare ale fostei sale echipe: “Va fi foarte greu la Sevilla, dar CFR ne-a obișnuit cu minuni”
| Foto: uefa.com

Fostul căpitan din Gruia a vorbit despre performanța reușită de “feroviari” și a dezvăluit că Dan Petrescu este modelul său de antrenor.

Deși a plecat de aproape șase ani din România, Cadu nu a putut să uite cele 250 de meciuri jucate pentru CFR Cluj. Portughezul urmărește în continuare evoluția echipei din Gruia și s-a declarat încântat de jocul reușit de clujeni în compania Sevillei. Chiar dacă recunoaște că returul va fi mai complicat, fundașul central a încrezător că “feroviarii” pot reuși o nouă minune.

“Din start era o ‘dublă’ dificilă pentru CFR. Este un rezultat bun, pentru că, evident, a fost împotriva unei echipe foarte bune. Va fi foarte greu la Sevilla, dar mai au șanse să treacă de ei. Băieții au făcut un joc bun și să nu uităm că vorbim de un joc bun împotriva Sevillei, nu vorbim de o echipă oarecare. Problema este că în Spania va fi greu pe terenul lor, cu atmosfera de acolo. A fost impresionant să o ții pe Sevilla fără șut pe poartă până la gol și chiar dacă nici una din echipe nu a avut șuturi pe poartă până la goluri, mie tot CFR mi s-a părut mai periculoasă.

Cu Dan Petrescu joacă bine, el pregătește orice meci să scoată punct sau puncte. La el nu există altceva, îmi place enorm cum e Dan Petrescu, cum trăiește orice meci. Este o persoană directă, îi plac jucătorii care dau totul pe teren, muncește mult pentru a face performanță. Dacă într-o zi o să fiu antrenor, ca el vreau să fiu și eu”, a declarat Cadu pentru Prosport.

Portughezul a vorbit și despre sistemul VAR și despre lupta din Liga 1. “VAR-ul ajută să se vadă adevărul din fotbal, în Portugalia îl avem de ceva timp și ar fi nevoie cât mai repede să se implementeze și în România. M-am bucurat că a beneficiat și CFR de decizia VAR și nu am avut emoții când am văzut că bate Deac penalty-ul, pentru că știam că el bate bine. El e cel care avea emoții când era mai tânăr, îi era frică și nu voia să bată penalty-uri, dar acum e matur și profesional și le execută foarte bine. Nu le bate la fel de bine ca mine, dar e ok. (râde) Acum important este ce urmează și știu ce meci îi așteaptă în Liga I, eu oricum mă uit la toate meciurile lor.

Cred că se vor concentra pe a câștiga titlul în România, pentru că sunt conștienți și ei cumva că șansele de calificare, în teorie, sunt mai mici acolo. Vorbim de o forță în fotbal, de o diferență mare de resurse financiare. CFR ne-a mai obișnuit cu minuni, dar eu cred că vor miza mai mult pe campionatul din România, unde sunt cea mai puternică echipă și îi văd să iasă din nou campioni. Eu oricum vreau să încerc să ajung la Sevilla să văd meciul lor. Mi-e foarte, foarte dor de CFR Cluj”, a dezvăluit fundașul.

Ricardo Cadu a jucat timp de opt ani pentru CFR Cluj, timp în care a strâns 250 de aparții și a înscris 30 de goluri. Alături de clubul din Gruia, portughezul a cucerit trei titluri în Liga 1, trei Cupe ale României și două Supercupe ale României.

Comenteaza