ROMÂNI vs PORTUGHEZI. E "măcel" la titularizare! Tu ce variantă de "U" preferi?

ROMÂNI vs PORTUGHEZI. E "măcel" la titularizare! Tu ce variantă de "U" preferi?
| Foto: Cristian Cosma / fcuniversitateacluj.ro
Poza noua 15.07.2019
Echipa de start U Cluj
Echipa de start U Cluj

După un sezon în care a ratat "la mustaţă" promovarea, pierzând la limită barajul cu FC Hermannstadt (0-2 acasă şi 0-1 în deplasare), Şepcile roşii încep stagiunea 2019/2020 cu o nouă abordare în ceea ce privește selecția jucătorilor. Noul team manager Octavian Moraru a venit la "U" cu o legiune de şapte stranieri, şase portughezi şi un fotbalist din Insulele Capului Verde, declanşând o luptă cruntă pentru titluarizare între români şi străini.

Schimbarea de strategie de la Universitatea Cluj a produs modificări serioase la nivelul lotului și al staff-ului tehnic. În perioada de mercato, nu mai puțin de șapte jucători străini s-au alăturat Șepcilor roșii, în timp ce formația clujeană s-a despărțit de mai mulți fotbaliști români cu care s-a ratat promovarea în sezonul trecut.

ZIUA de Cluj vă propune un exerciţiu de imaginaţie, o comparație între două formule de start, una în care domină jucătorii străini transferați recent și una formată exclusiv din fotbaliștii români din lotul “studenților”.

1. VARIANTA PORTUGHEZĂ

Jose Costa – Telcean, Kay, Inacio Miguel, Berci – Andre Castanheira, Dican – Rafa, Pedro Mendes, Hugo Firmino – Gavra

Echipa de start U Cluj

2. VARIANTA ROMÂNEASCĂ

Dur-Bozoancă – Takacs, Telcean, Berci, Taub – Dican, Florescu – Alex Pop, Goga, Pîrvulescu - Gavra

Echipa de start U Cluj

Răspunde la întrebare în comentarii:
PE CARE DINTRE CELE DOUĂ ECHIPE AŢI PREFERA SĂ O VEDEŢI ÎN TEREN?

Lăsând la o parte exerciţiu de imaginaţie de mai sus, în poartă, bătălia se va da între Dur-Bozoancă, titularul de drept din sezonul trecut, și portughezul Jose Costa, în timp ce tânărul Gorcea reprezintă a treia soluție, de avarie.

În banda dreaptă a apărării, Telcean ar putea fi favorizat de regula U20, în duelul său cu Takacs. Centrul defensivei pare a fi stabilit deja, cu Kay și Inacio Miguel favoriți pentru cele două poziții. La nevoie, Telcean, Berci sau Vomir ar putea acoperi şi ei acea zonă. În flancul stâng, Berci și Taub se vor lupta pentru un post de titular.

În fața apărării, noua achiziție din Portugalia, Andre Castanheira, va fi probabil punct fix și va face cuplu cu Florescu sau Dican.

La nivelul mijlocașilor ofensivi, bătălia este una dură, cu șase fotbaliști care se luptă pentru cele trei poziții din spatele atacantului, în formula 4-2-3-1.

Pe poziția din spatele vârfului, Dorin Goga, ajuns la 35 de ani, pornește totuşi cu un avantaj în fața portighezului Pedro Mendes, fiind căpitanul echipei și unul dintre cei mai buni jucători din sezonul trecut.

În dreapta liniei de trei mijlocași ofensivi, juniorul Alex Pop se luptă cu portughezul Rafa pentru titularizare, în timp ce în aripa stângă Pîrvulescu îl are ca "adversar" pe Hugo Firminio.

În ceea ce privește poziția de vârf, Gavra este favoritul clar, prin prisma evoluțiilor din stagiunea precedentă, când a fost golgheterul echipei, cu 22 de reușite.

Comenteaza