România a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz

România a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz
| Foto: Federația Română de Canotaj

România a urcat pe podium la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz. Echipajul de patru rame fără cârmaci, format din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, a obţinut medalia de argint.

Aurul a fost câştigat de echipa din Polonia, cu şase minute, nouă secunde şi 860 de miimi, în timp ce tricolorii au fost cronometraţi cu 6:11.410. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Marea Britanie, cu 6:11.760.

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară, format din Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă, a ocupat locul 4 în finala A, după Noua Zeelandă, Olanda şi Marea Britanie. Româncele au obţinut însă, calificarea la Jocurile Olimpice.

Barca de dublu rame feminin, cu Amalia Bereş şi Cristina Popescu, a trecut prima linia de sosire în finala B, obţinând calificarea la Jocurile Olimpice, iar barca de dublu rame masculin, cu Ciprian Tudosă şi Marius Cozmiuc, a câştigat şi ea biletul la Jocurile Olimpice.

Românii, care au ratat, vineri, 30 august, calificarea la fotofiniş, au ocupat locul patru în finala B, poziţie care le-a asigurat prezenţa la competiţia olimpică de anul viitor.

România are şapte bărci calificate la Jocurile Olimpice din 2020.

Comenteaza