România, a doua victorie în trei zile

România, a doua victorie în trei zile
| Foto: foto dacebook.com/FederatiaRomanaFotbal

Echipa națională a învins Suedia, formație calificată la Campionatul Mondial, scor 1-0.

Oaspeții au început cu u pressing în jumătatea României, dar care nu a adus rezultate concrete. “Tricolorii” au început să domine la jumătatea reprizei și s-au apropiat de poarta suedezilor, dar nu au reușit să îi pună probleme portarului advers. Fundașii nordici au părut un zid greu de trecut de către jucătorii ofensivi ai echipei naționale. Prima ocazie a venit de la Mitriță, în minutul 25, dar șutul mijlocașului de bandă a trecut pe lângă poartă. Partida a fost întreruptă în minutul 44, din cauza fanilor, care au aruncat cu petarde în spatele porții lui Tătărușanu. La reluare, Țucudean a șutat din unghi, dar și execuția golgheterului Ligii 1 a ratat ținta. Scorul pauzei a fost 0-0, după o repriză în care gazonul le-a pus probleme jucătorilor tehnici.

Partea secundă a început la fel ca și prima, iar suedezii au avut prima ocazie în minutul 51. Ca și în partida cu Israel, Cosmin Contra s-a dovedit din nou inspirat în ceea ce privește scimbările și l-a introdus în teren pe Dorin Rotariu. Fotbalistul de la Mouscron a reușit să înscrie în minutul 57, după ce a întors un adversar și a șutat plasat în colțul lung. Același Rotariu a tras periculos din lovitură liberă, trei minute mai târziu. În minutul 71, Suedia a avut o nouă oportunitate de a marca, dar Guidetti a lovit greșit mingea și Tătărușanu a reținut. Până la final, România a mai avut două ocazii, prima a lui Grozav, care a șutat puțin pe lângă, după o incursiune pe partea stângă, iar în ultimul minut debutanul Dennis Man a tras peste, din situație de 1 la 1 cu portarul advers. Astfel, “tricolorii” au învins Suedia, scor 1-0.

Cosmin Contra a început în formula: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Grigore, Toșca – Pintilii, Marin – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean. Au mai evoluat: Rotariu, Grozav, Keșeru, Anton, Nedelcearu, Man.

Primul 11 al Suedie a fost: Johnsson – Larsson, Jansson, Helander, Hult – Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema – Guidetti, Kiese. Au mai intrat: Toivonen, Claesson, S. Larsson, Berg.

Comenteaza