România, a doua victorie la Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Naționala a trecut de Kazahstan

România, a doua victorie la Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Naționala a trecut  de Kazahstan
| Foto: facebook.com/ehfeuro

Fără Cristina Neagu, menajată, trupa condusă de Tomas Ryde a reușit să câștige cel de-al treilea meci al turneului care se dispută în Japonia.

Deși România pornea ca mare favorită în duelul cu asiaticele, jocul a avut un start echilibrat. Treptat, “tricolorele” au reușit să se distanțeze, grație evoluției bune a Dianei Ciucă în poartă, dar și golurilor înscrise de Pintea sau Vizitiu. Româncele au avut și un avantaj de șase goluri, însă relaxarea și-a făcut simțită prezența în joc, iar scorul pauzei a fost 14-11.

În primele minute ale actului secund, cei doi portari au oferit un adevărat recital, iar golurile au lipsit. După un time-out, la care Cristina Neagu a fost cea care le-a dat indicații colegelor sale, România a avut o creștere în joc. Totuși, “tricolorele” s-au impus cu emoții, scor 22-20. 

Cele mai bune jucătoare ale României în meciul cu Kazahstan au fost Pintea (5 goluri) și Seraficeanu, Udriștoiu, Vizitiu (toate câte 3 goluri).

Pentru naționala de handbal feminine urmează un meci de totul sau nimic, împotriva Muntenegrului. Partida e programată mâine, de la ora 8:00.

Comenteaza