România a reușit surpriza în Austria. Victorie entuziasmantă pentru “tricolori”

România a reușit surpriza în Austria. Victorie entuziasmantă pentru “tricolori”
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționata condusă de Mirel Rădoi a reușit o victorie neașteptată, pe terenul Austriei, scor 3-2, iar România este lider în grupa din Liga Națiunilor.

“Tricolorii” au început curajos partida de la Klagenfurt, iar rezultatele s-au văzut imediat pe tabelă. În minutul trei, Coman i-a pasat foarte bine lui Alibec, care a deschis scorul cu o execuție superbă. România s-a retras, în timp ce gazdele au început să pună presiune. Hinteregger a lovit bara în minutul 10, iar ocazia sa anunța ceea ce avea să urmeze.

După ce Lainer a fost scăpat din marcaj de jucătorii din flancul stâng al “tricolorilor”, mingea a ajuns la Baumgartner, care l-a lăsat pe Tătărușanu fără reacție și a restabilit egalitatea (17). Până al finalul reprizei, austriecii au fost mai activi, în timp ce românii au încercat să dea lovitura pe contraatac.

Mirel Rădoi l-a pierdut și pe Ciprian Deac, cel care s-a accidentat după ce a aterizat greșit în urma unei lovituri de cap. Astfel, scorul pauzei la Klagenfurt a fost 1-1.

Actul secund a început la fel ca și prima parte, cu România în ofensivă. La cinci minute de la reluare, Maxim a trimis în careu din lovitură liberă, iar Dragoș Grigore a reușit să readucă echipa națională în avantaj (51). Tot stopperul român putea majora difernța la faza imediat următoare (53).

“Tricolorii” au continuat să preseze și, în cele din urmă, au obținut ce și-au dorit. Maxim a speculat o greșeală a defensivei austriece și a înscris cu un lob superb de la marginea careului (69). În minutul 73, Gabi Iancu a încercat să înscrie la debut, însă șutul său surprinzător din lovitură liberă a lovit bara porții lui Schalger.

Totuși, la intrarea în ultimele 10 minute, gazdele au reușit să reducă din diferență, prin Onisiwo, care a înscris cu capul, din interiorul careului. România a protejat foarte bine avantajul și chiar putea înscrie prin Stanciu și Pușcaș în ultimele minute. Astfel, “tricolorii” au reușit surpriza și au învins în deplasarea din Austria, scor 3-2.

Echipe de start:

Austria (4-2-3-1): A. Schlager - Ulmer, Hinteregger, Posch, Lainer – Grillitsch (Trimmel ‘81), Baumgartlinger (Onisiwo ‘59) - Baumgartner, X. Schlager, Sabitzer – Gregoritsch (Grbic ’74)

România(4-3-3): Tătărușanu - Burcă, Chiricheș (Nedelcearu ’74), Grigore, Bancu - Maxim, Crețu, Stanciu – Deac (Iancu ‘40), Alibec (Pușcaș ‘68), Coman

Comenteaza