România atacă preliminariile Mondialului de Baschet. Ce spune Silvășan despre dubla cu Italia și Olanda

România atacă preliminariile Mondialului de Baschet. Ce spune Silvășan despre dubla cu Italia și Olanda
Naționala de baschet masculin a României debutează în preliminariile Campionatului Mondial din 2019. Primul meci din calificări este programat vineri, de la ora 21:15, la Torino, împotriva Italiei.

La meciul de la Torino, macedoneanul Zare Markovski va debuta oficial pe banca "Vulturilor". Tot atunci își vor începe mandatul și secunzii Mihai Silvășan (antrenorul campioanei României, U-BT Cluj) și Hristu Sapera.

După duelul cu italienii, selecționata României va reveni la Cluj pentru jocul cu Olanda. Întâlnirea cu batavii este programată duminică, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă. Biletele pentru meciul cu Olanda pot fi achiziționate de pe myticket.ro. Cel mai ieftin tichet costă 10 lei, iar cel mai scump 20.

"Mă bucur că sunt aici. Avem un antrenor foarte bun, de la care am multe de învățat. Nu se poate compara experiența de aici cu cea de la U-BT. Acolo este strict responsabilitatea mea, iar aici încerc să ajut cum pot. Atmosfera e foarte bună, băieții sunt motivați. Am avut trei antrenamente, deci chiar nu avem probleme din punct de vederea al atitudinii", a declarat Mihai Silvășan, pentru ZIUA de CLUJ.

Pe lângă Italia și Olanda, în Grupa D se mai află Croația, pe care România o va întâlni în februarie 2018 la Zagreb. "Vulturii" au mai evoluat împotriva Croației la Europeanul de Baschet de la Cluj, disputat în septembrie. Croații au câștigat acel meci cu 74-58. Selecționatele care se vor clasa pe primele trei poziții din cele 8 grupe de calificare vor merge în faza a doua a preliminariilor FIBA World Cup 2019.

"Italia și Croația sunt nume mari în baschetul european. Ele sunt favoritele grupei. Au jucători în NBA, dar care nu vor fi prezenți acum. Olanda va fi și ea o nucă tare. Are același antrenor de mai mulți ani. Obiectivul nostru e să terminăm în primele 3. Vreau să câștigăm toate meciurile, vedem dacă și reușim, dar în sport pot apărea oricând surprize", a mai spus Silvășan.

În lotul României se află fostul jucător al campioanei U-BT Cluj, Vlad Moldoveanu, legitimat în prezent la Demir Insaat (Turcia). De la formația clujeană au fost convocați Kuti Nandor, Rolland Torok și americanul naturalizat Giordan Watson.

Lotul României cu Italia și Olanda:

Moldoveanu Vlad (Demir Insaat Buyukcekmece Basket)
Cate Emanuel (CB Prat Juventud)
Uta Rares (Ulsa Ciudad de Valladolid)
Mandache Andrei (CSM CSU Oradea)
Watson Giordan (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Baciu Catalin (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
Paliciuc Radu (BC CSU Sibiu)
Nicolescu Bogdan (CSM CSU Oradea)
Torok Rolland (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Virna Radu (SCMU Craiova)
Kuti Nandor (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Orbeanu Iulian (SCMU Craiova)
Corpodean Vlad (BCMU FC Arges Pitesti)
Ionescu Sebastian (CSM CSU Oradea)
Georges Darwiche (CSM Steaua Bucuresti Eximbank)
Tohatan Lucas (BC SCM Timisoara)

Programul României din preliminariile FIBA World Cup 2019:

24 noiembrie 2017 (Torino, ora 21:15, transmis in direct de DIGI SPORT)
Italia - Romania
26 noiembrie 2017 (Cluj-Napoca, ora 19:00, transmis in direct de DIGI SPORT)
Romania - Olanda

23 februarie 2018
Croatia - Romania
26 februarie 2018
Romania - Italia
28 iunie 2018
Olanda - Romania
1 iulie 2018
Romania - Croatia

Comenteaza