România, calificare în Main Round, după un meci nebun cu Ungaria. Neagu a fost din nou eroina partidei

România, calificare în Main Round, după un meci nebun cu Ungaria. Neagu a fost din nou eroina partidei
| Foto: facebook.com/ihf.info

Naționala de handbal feminin a reușit calificarea în faza următoare a Campionatului Mondial din Japonia, după o victorie 28-27, în fața marii rivale.

Jocul a început cum nu se poate mai prost pentru “tricolore” care nu au reușit să înscrie în primele minute, în timp ce unguroaicele s-au distanțat la cinci lungimi. Grație jocului Cristinei Neagu, România s-a apropiat timid de adversare, însă jocul a scârțâit în cea mai mare partea a primei reprize. Ungaria a profitat și a intrat cu un avantaj considerabil la cabine, 16-10.

Actul secund a început tot cu trupa lui Kim Rasmussen la conducerea jocului. Totuși, România a încercat o apărare agresivă, iar elevele lui Ryde au părut mai concentrate în ofensivă. Neagu a fost în continuare principalul pericol, însă și extrema Sonia Seraficeanu a impresionat. Ultima parte a jocului a fost una interzisă cardiacilor. Întâi, România a reușit să egaleze în ultimul minut, iar cu câteva secunde înainte de final, Neagu a transformat un 7 m și a adus calificarea României.

Cele mai bune “tricolore” au fost Neagu (10 goluri), Iuganu (6 goluri) și Seraficeanu (5 goluri).

Comenteaza