România-Chile 3-2. Deac, de la CFR Cluj, pe lista marcatorilor naționalei lui Contra

România-Chile 3-2. Deac, de la CFR Cluj, pe lista marcatorilor naționalei lui Contra

România a câștigat azi în Austria meciul amical contra unei selecționate experimentale a statului Chile, scor 3-2. Același rezultat s-a înregistrat și în meciul de verificare dintre cele două de la Cluj, când Christoph Daum era pe banca selecționatei noastre.

Stanciu a deschis scorul după 13 minute, când a tras frumos cu interiorul la colțul lung. Lucrurile păreau că se complică pentru chilieni în minutul 30, când Castillao a fost eliminat.

Surprinzător, nu s-a întâmplat așa. Cel puțin până la un moment dat. La doar două minute de la acest eveniment, Maripan a reluat cu capul după o lovitură liberă executată în fața porții și s-a făcut 1-1.

Imediat după pauză, o eroare în defensivă a lui Cicâldău l-a pus pe Reyes față în față cu Tătărușanu. Acesta a tras destul de slab la colțul scurt, dar portarul lui Nantes n-a putut respinge.

Ultimele 25 de minute au aparținut aproape în totalitate elevilor lui Cosmin Contra. O acțiune frumoasă la care au participat Chipciu, Budescu și Deac, l-a pus pe ultimul într-o poziție foarte bună, iar acesta n-a ratat. În minutul 84, Budescu a reușit să înscrie din cădere, profitând de o gaură în defensiva echipei care a ratat calificarea la Campionatul Mondial.

Azi, la Graz, în Austria, "tricolorii" au întâlnit o garnitură a sud-americanilor total schimbată faţă de cea care câştiga ultimele două ediţii ale Copei America (2015, 2016) și ajungea anul trecut în finala Cupei Confederațiilor 2017 (0-1 cu Germania).

Asta pentru că noul selecționer, columbianul Reinaldo Rueda, numit la începutul acestui an la cârma echipei, a convocat 27 de jucători, dar fără marile vedete, precum portarul Claudio Bravo, Arturo Vidal sau golgeterii Alexis Sanchez și Eduardo Vargas. Au lipsit și ceilalți jucători experimentaţi precum Jean Beausejour, Mauricio Isla, Gonzalo Jara, Charles Aranguiz sau Marcelo Diaz.

Echipele utilizate:

România: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu (M. Bălaşa 59), Săpunaru, Toşca - Cicâldău (Budescu 64), Nedelcu (T. Băluţă 70) Stanciu - Rotariu (C. Deac 54), Grozav (Chipciu 54), Ţucudean (G. Puşcaş 75)
Rezerve: Lung, Niţă, C. Manea, Bancu, A. Băluţă, Anton, Stoian, Man, A. Mitriţă

Chile: Gonzalo Callao - Paulo Diaz (Bizama 77), Igor Lichnovsky, Guillermo Maripan, Sebastian Vegas (Albornoz 46) - Gary Medel (Felipe Mora 73), Lorenzo Reyes - Martin Rodriguez (Angelo Henriquezs 41), Diego Valdes (J. Martinez 85), Nicolas Castillo - Angelo Sagal
Rezerve: Toselli, Gabriel Arias, Roco, Serralta, Junior Fernandez, Araos, Victor Davila, Kuscevic, Cuevas

Marți, 5 iunie, România va disputa un alt amical, pe teren propriu cu Finlanda, la Ploiești, scrie gsp.ro.

Comenteaza