România, debut în Liga Națiunilor. Echipa probabilă a “tricolorilor”

România, debut în Liga Națiunilor. Echipa probabilă a “tricolorilor”
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Fotbaliștii pregătiți de Cosmin Contra se pregătesc de primul meci în cea mai nouă competiție UEFA. Primul adversar va fi Muntenegru.

Echipa națională se pregătește de o nouă campanie de calificare și are o șansă în plus de calificare la EURO 2020. România va debuta în Liga Națiunilor, cea mai nouă competiție propusă de forul continental. “Tricolorii” se află în cel de-al treilea eșalon valoric al comeptiției, dar au șansa de a promova, dacă vor avea o prestație bună în Grupa 4, din Liga C. Adversarii naționalei vor fi Serbia, Muntenegru și Lituania.

Prima partidă va fi împotriva Muntenegrului, o națională care ne-a pus probleme serioase în precedenta campanie de calificare. În meciul de la Cluj, cele două echipe au remizat, scor 1-1, în timp ce la Podgorica gazdele s-au impus la limită, 1-0. Acum, adversarii naționalei nu se vor putea baza pec el mai important om al lor, Stevan Jovetic.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, speră la un început cât mai bun al campaniei de calificare. “Foarte motivați și asta e o atitudine pe care am simțit-o de când Cosmin Contra e selecționerul primei reprezentative. Cred că va conta foarte mult și de fiecare dată când am început cu dreptul o campanie de calificare, am terminat-o cu bine”, a declarat Burleanu, conform Digisport.

Pentru meciul de la Ploiești, selecționerul Cosmin Contra pregătește o formulă ofensivă, în care se va baza pe un singur mijlocaș defensiv. În plus, selecționerul nu este hotărât cine va intra ca titular pe postul de atacant. Totuși, favorit pare să fie George Țucudean, de la CFR Cluj, care a evoluat bine de fiecare dată sub comanda lui Contra.

Echipa probabilă împotriva Muntenegrului:

Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu – Stanciu, Pintilii – Chipciu, Budescu, Mitriță – Țucudean

România – Muntenegru se va juca vineri, 7 septembrie, de la ora 21:45.

Comenteaza