România, egal dramatic cu Danemarca. O clujeancă printre marcatoare

România, egal dramatic cu Danemarca. O clujeancă printre marcatoare
Handbalistele lui Gheorghe Tadici au ratat în ultimele secunde victoria împotriva Danemarcei, în al doilea lor meci de la Campionatul European.

După eşecul cu Norvegia, 27-19, "tricolorele" au reuşit o prima repriză de vis împotriva nordicelor şi au intrat la cabine cu un avans de patru goluri, 16-12.

Danezele au revenit în partea a doua, iar ultima jumătate de oră a devenit una de care pe care. România părea să aibă în buzunar o victorie istorică, însă Thorsgaard a egalat la 29 în ultimele secunde, stabilind scorul final.

Ţăcălie şi Neagu au înscris câte zece goluri fiecare pentru România. Pe lista marcatoarelor s-a aflat şi Florina Chintoan, handbalista legitimată la "U"-Alexandrion, cu două reuşite.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a izbucnit la finalul partidei şi i-a asigurat pe contestatarii săi că nu-şi va da demisia.

"Eram deja calificați dacă obțineam victoria. Din păcate, n-am reușit. Mi-e greu să vorbesc acum după ce am scăpat o victorie mare, cu Danemarca. E greu să iei gol când mai sunt doar trei secunde de joc și faci trei faulturi consecutive. E greu de digerat acest rezultat. Eu vreau oricum să le felicit pe fete. Merită stimă după modul în care s-au dăruit în fața Danemarcei. Au arătat că au mentalitate de învingătoare.

De ce să-mi dau demisia? Sunt contestat în ţară de nişte ciumpalaci care nu au treabă cu sportul. La fel a fost contestată și Ţăcălie, care a făcut un meci mare, extraordinar, în atac. A jucat foarte bine timp de 50 de minute și în apărare, păcat că a obosit pe final", a reacţionat antrenorul.

România, care a acumulat primul său punct în grupa B, ocupă locul 3, iar joi va juca împotriva codaşei Ucraina. Lider este Norvegia, cu patru puncte, urmată de Danemarca, cu unul mai puţin.

Comenteaza