România – Finlanda 2-0. CFR-iștii sunt campioni și la echipa națională

România – Finlanda 2-0. CFR-iștii sunt campioni și la echipa națională
| Foto: foto facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

“Tricolorii” au câștigat la Ploiești prin golurile marcate de Manea și Deac.

Partida de pe Arena Ilie Oană a început cu un moment emoționant. Bogdan Lobonț a fost aplaudat de tot stadionul înaintea ultimului său meci la națională. Portarul italienilor de la AS Roma a strâns 86 de selecții în echipa României din 1998 și până în prezent.

Startul partidei a fost unul dominat de români, dar băieții lui Cosmin Contra nu au amenințat serios poarta lui Hradecky. Primele ocazii au apărut după o jumătate de oră. Budescu a încercat un lob spectaculos din apropierea centrului terenului, dar mingea a trecut puțin peste poartă. Apoi, mijlocașul FCSB i-a pasat foarte bine lui Mitriță, care a râmas singur cu portarul finlandez, dar nu l-a putut învinge.

Totuși, România a reușit să deschidă scorul în cele din urmă. Același Mitriță nu l-a putut învinge pe Hradecky, dar balonul a ajuns la Cristi Manea, iar fundașul CFR-ului a marcat primul său gol la echipa națională. Astfel, la pauză, tabela indica 1-0 pentru gazde.

Repriza secundă a început tot cu o dominare din partea echipei lui Cosmin Contra, dar ocaziile au întârziat să apară. După o oră de joc, Ciprian Deac a majorat diferența după o combinație în trei cu Mitriță și Băluță. Au mai urmat opotunități bune pentru Pușcaș și Chipciu, dar și pentru Bancu, care a lovit transversal cu un șut de la distanță.

Ca și startul de meci, finalul i-a aparținut lui Bogdan Lobonț, care a intrat în ultimele cinci minute. Veteranul s-a remarcat la ultima fază a meciului și singura ocazie a finlandezilor. “Tricolorii” s-au impus cu 2-0 și așteaptă debutul în UEFA Nations League.

Echipele de start:

România: Tătărușanu (’87 Lobonț) – Manea, Săpunaru (’57 Toșca), Bălașa, Bancu – Anton, Stoian – Deac (’61 Man), Mitriță (’80 Grozav), Budescu (’57 Chipciu) – Băluță (’65 Pușcaș)

Finlanda: Lukas Hradecky – Toivomaki, Toivio, Vaisanen, Pirinen – Lod , Lam, Sparv, Taylor – Skrabb , Sadik

Comenteaza