România - Insulele Feroe, la Cluj! Contra: “Nu mai există echipă mică”

România - Insulele Feroe, la Cluj! Contra: “Nu mai există echipă mică”
| Foto: frf.ro

Naționala României se pregătește de primul meci pe teren propriu din actuala campanie de calificare, iar selecționerul consideră că adversarul e unul care poate pune probleme.

După un început slab în preliminariile EURO 2020, o înfrângere în Suedia, “tricolorii” vor da din nou peste un adversar din nordul Europei, de data aceasta unul mai slab cotat. Deși fanii așteaptă o victorie categorică, Cosmin Contra consideră că echipa Insulelor Feroe poate pune probleme, dacă jucătorii săi îi vor trata pe nordici cu superioritate.

Selecționerul a oferit o analiză în ceea ce privește adversarul de marți. “Cred că ce s-a întâmplat cu Feroe în Malta nu e relevant. A fost o zi mai slabă. Din ce am analizat, Feroe e o echipă organizată în teren. Se închide bine şi joacă pe contraatac. Se bazează mult pe fazele fixe, au jucători înalţi şi masivi. Nu mai există echipă mică şi fiecare meci trebuie tratat cu seriozitate”, a spus tehnicianul.

Contra a vorbit și despre eșecul din primul meci al preliminariilor, cel cu Suedia. “Am făcut analiza meciului din Suedia. Am urmărit meciul în noaptea de după. Nu am avut o repriză slabă, ci 20 de minute slabe. De prin minutul 25. Din păcate, au fost două-trei greşeli copilăreşti care ne-au costat. I-am felicitat pentru băieţi pentru a doua repriză. Felul în care am reuşit să revenim în joc şi faptul că am forţat Suedia să se apere în jumătatea proprie ne dau speranţe. A doua repriză din Suedia trebuie să fie etalonul pentru echipa naţională”, a declarat selecționerul.

Tehnicianul a ținut să le răspundă și oamenilor de fotbal care l-au criticat după eșecul de la Stockholm. “Nu pot să spun că nu mă deranjează anumite lucruri spuse de foşti jucători ai naţionalei sau de foşti antrenori ai naţionalei. Le transmit un lucru: când vor fi ei antrenori aici, să facă ce schimbări vor ei. E simplu să critici şi să nu analizezi ce s-a întâmplat. Au fost șapte jucători eligibili U21 în meciul cu Suedia”, a precizat Contra.

Partida dintre România și Insulele Feroe se va disputa marți, de la ora 21:45, pe Stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”.

Comenteaza