România, învinsă la limită de Germania. Niță a fost omul meciului pentru “tricolori”

România, învinsă la limită de Germania. Niță a fost omul meciului pentru “tricolori”
| Foto: digisport.ro

Selecționata condusă de Mirel Rădoi a cedat în fața naționalei Germaniei, scor 0-1, în cel de-al doilea meci din preliminariile Campionatului Mondial.

Încă din primele secvențe ale jocului de pe Stadionul Național, oaspeții au pus presiune pe “tricolori”, atât fără minge, cât și când se aflau în posesie. Românii au fost înghesuiți în propria treime și au așteptat atacurile germane. După mai multe acțiuni ale selecționatei conduse de Joachim Low, Chiricheș l-a lansat pe Mihăilă, jucătorul din banda stângă a ajuns în apropierea porții adverse, însă a șutat peste poartă (12).

Germania a răspuns câteva minute mai târziu, când Havertz a primit de la Rudiger, mijlocașul lui Chelsea i-a pasat lui Gnabry, iar fotbalistul celor de la Bayern Munchen a deschis scorul (16). “Tricolorii” au acuzat șocului golului încasat și Kimmich a fost aproape de a majora diferența, însă a trimis în transversal (19). Până la finalul reprizei germanii au avut inițiativa, în timp ce românii au încercat să nu comită mari erori defensive. Astfel, scorul pauzei a fost 0-1.  

Și după revenirea de la cabine, tot Germania a controlat jocului. La cinci minute de la reluare, Goretzka putea înscrie și el, însă Niță s-a opus. Prima oportunitate a României a venit din partea lui Tănase, care a șutat peste poartă din careu (55). În următoarele minute, Niță a fost providențial și a parat în fața lui Gnabry (58) și a lui Gundogan (60).

Ocaziile la poarta României au continuat să apară, Sane fiind cel care a deviat puțin pe lângă bară în minutul 63. Mirel Rădoi a încercat să schimbe în ofensivă, însă poarta lui Neuer nu a fost amenințată de “tricolori”. La intrarea în ultimele 10 minute, Niță a avut o nouă intervenție bună, de această dată în fața lui Werner.

Răspunsul a venit din partea lui Pușcaș, care l-a depășit pe Rudiger, însă a trimis în brațele lui Neuer (86). Stanciu putea fi eroul naționalei, însă a șutat slab, deși avea varianta unei pase spre Pușcaș. În ciuda forcingului din finalul partidei, România nu a reușit să egaleze, iar Germania s-a impus cu 1-0. 

Comenteaza