ROMÂNIA-MUNTENEGRU 1-1. Oamenii de fotbal din Cluj îl apără pe Daum

ROMÂNIA-MUNTENEGRU 1-1. Oamenii de fotbal din Cluj îl apără pe Daum
Iuliu Mureşan şi Ioan Ovidiu Sabău sunt convinşi că jocul "tricolorilor" se va îmbunătăţi în partidele următoare.

Ioan Ovidiu Sabău, managerul sportiv al Universităţii Cluj, a analizat pentru Ziua de Cluj evoluţia Naţionalei lui Christoph Daum din meciul cu Muntenegru: "A fost un joc slăbuţ, având în vedere că Muntenegru este o echipă inferioară nouă din punct de vedere valoric. Păcat de acel 11 metri. Ar fi fost important să câştigăm, mai ales că era prima partidă din această campanie", a spus Sabău.

Managerul sportiv de la "U" Cluj îl apără pe Nicuşor Stanciu, jucător care a ratat un penalty pe final, la scorul de 1-1. "Stanciu este un jucător cu personalitate, care este gata să rişte oricând totul pentru echipă. Mi-a plăcut cum a evoluat. Îl voi remarca şi pe Romario Benzar", a afirmat Sabău.

Fostul internaţional, care are 55 de prezenţe şi 7 goluri în tricoul Naţionalei României, cu care a participat la Mondialul din 1990 şi la Europeanul din 1996, a evidenţiat şi doi fotbalişti din naţionala Muntenegrului: "Din formaţia adversă m-au impresionat Savic, care joacă la Atletico, şi Stevan Jovetic."

Sabău merge în continuare pe mâna lui Daum. "Sunt sigur că jocul se va îmbunătăţi în partidele următoare. Trebuie să avem încredere în selecţioner. E abia la început. Are nevoie de timp pentru a studia toţi jucătorii, pentru a cunoaşte fotbalul nostru în profunzime. Nu putem trage concluzii de pe acum", a declarat el.

Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, a evaluat, la rândul său, partida de duminică: "Echipa s-a străduit şi cred că putea mai mult. Am marcat primii, dar am fost egalaţi destul de repede şi s-au pierdut două puncte. Sunt convins, însă, că jocul se va îmbunătăţi în meciurile viitoare. Daum e un antrenor bun, la fel şi staff-ul său, şi nu am nici o îndoială că va reuşi să califice naţionala la mondiale", a spus Mureşan.

Oficialul formaţiei din Gruia nu crede că gazonul a influenţat jocul. "Eu zic că terenul a arătat destul de bine. Atmosfera a fost foarte frumoasă. Practic, am avut toate ingredientele pentru a obţine victoria, dar a am avut şi un pic de ghinion", a precizat Iuliu Mureşan.

Comenteaza