ROMÂNIA-MUNTENEGRU LA CLUJ. Săpunaru ridică moralul colegilor săi. ”Ne vom bate la calificare. Vreau să facem un meci frumos pentru suporterii clujeni”

ROMÂNIA-MUNTENEGRU LA CLUJ. Săpunaru ridică moralul colegilor săi. ”Ne vom bate la calificare. Vreau să facem un meci frumos pentru suporterii clujeni”
Christoph Daum își începe, oficial, mandatul de selecționer al "tricolorilor" pe Cluj Arena.

Cristi Săpunaru a afirmat că atât el, cât și colegii săi, vor da totul pentru a obține victoria în confruntarea de duminică. "Ne așteaptă un meci dificil cu Muntenegru. Ei au 23 de stranieri în lot și asta spune multe. Cu toate acestea, noi vrem să facem un joc frumos pentru suporterii clujeni și să începem cu dreptul aceste preliminarii", a declarat jucătorul de 32 ani pentru Agerpres.

Actualul jucător al Astrei Giurgiu a evoluat și în disputa cu Lituania din 2008, disputată tot la Cluj, scor 0-3. "Țin minte și acum partida respectivă. Înfrângerea suferită atunci ne-a costat foarte mult și nu am putut să ne calificăm la Cupa Mondială din 2010", a spus Săpunaru.

Internaționalul român nu se teme de adversarii din grupă și crede că "tricolorii" au șanse mari ca să ajungă la turneu final de peste doi ani. "Toată lumea ne dă a treia sau a patra șansă. Nu e ușor să joci împotriva Poloniei, Danemarcei și chiar a Muntenegrului. Cred că Polonia e cel mai puternic adversar. Dar noi ne vom bate la calificare. Toți cei care am fost convocați ne gândim numai la acest obiectiv", a afirmat el.

Cristi Săpunaru consideră că prestația slabă de la Euro îi va motiva pe jucătorii naționalei să aibă o evoluție mult mai bună în noua campanie. "Suntem datori să apărăm culorile țării. În Franța am avut trei adversare puternice și n-am reușit să ne impunem așa cum ne-am fi dorit. Acum, însă, este un nou început și vom vedea ce va fi. Orice jucător își dorește să reprezinte țara la un turneu final, iar pentru mine ar fi un vis devenit realitate să joc la un Campionat Mondial", a zis fundașul de 32 ani.

"Sperăm să ne impunem jocul și să câștigăm meciul cu Muntenegru pentru public și pentru a face un prim pas către Mondialul din Rusia", a adăugat Săpunaru.

Fotbalistul convocat pentru disputa de duminică are încredere în noul selecționer. "Este ceva nou pentru noi. Sperăm să ne meargă din ce în ce mai bine de acum încolo. Am avut o discuție cu domnul Daum și mi se pare foarte ok. Cu siguranță vom avea rezultate bune alături de dânsul. Vom vedea la meciul cu Muntenegru cum arată România cu un tehnician german pe bancă", a mai spus Săpunaru.

Cristi Săpunaru a debutat la prima reprezentativă a României pe 30 mai 2008, tot într-un meci cu Muntenegru. Echipa antrenată la acea vreme de Victor Pițurcă se impunea cu 4-0, în amicalul jucat la București.

La Euro 2008, Săpunaru nu a prins niciun meci. De asemenea, în perioada iunie 2011-noiembrie 2015, acesta nu a mai primit nicio convocare la prima reprezentativă. La un moment dat, s-a retras din națională, dar a fost convins să se întoarcă de predecesorul lui Daum, Anghel Iordănescu.

La Europeanul din Franța, în schimb, a fost integralist în toate cele trei meciuri din Grupa A. România fost învinsă atunci de Franța (1-2) și Albania (0-1) și a remizat cu Elveția (1-1). Fundașul de 32 ani a strâns până acum 16 apariții sub "tricolor".

Echipa națională a României se pregătește la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia până vineri, iar sâmbătă dimineața va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18,00.

Prima reprezentativă a României întâlnește duminică, 4 septembrie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Muntenegrului, în prima partidă a campaniei de calificare la CM 2018. Meciul poate fi urmărit în direct la TV pe TVR.

Comenteaza