România, obligată să câștige în Norvegia. “Tricolorii” sunt nevoiți să învingă pentru a mai spera la calificare

România, obligată să câștige în Norvegia. “Tricolorii” sunt nevoiți să învingă pentru a mai spera la calificare
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Echipa pregătită de Cosmin Contra se pregătește de un nou meci în nordul Europei, iar națioanla e obligată să învingă pentru a spera la un loc la EURO 2020.

După un start complicat, cu o înfrângere în Suedia, dar și o victorie de moral, la Cluj, cu Insulele Feroe, România se pregătește de un nou test în preliminarii. “Tricolorii” se vor deplasa în Norvegia, unde se vor duela cu una dintre principalele contracandidate la calificarea la turneul final european. Elevii lui Cosmin Contra vor avea parte de un nou joc în care fizicul adversarilor le va pune probleme, iar tehnica unor fotbaliști precum Ianis Hagi s-ar putea dovedi decisivă.

Scandinavii încep partida de la Oslo cu un palmares ce contabilizează două victorii, două remize și o înfrângere. De cealaltă parte, “tricolorii” au un record sensibil mai bun, cu trei succese, un egal și un eșec. Cele două echipe naționale s-au întâlnit de 11 ori până acum, iar avantajul este de partea României. Naționala a învins de patru ori, în timp ce norvegienii au două victorii, iar cinci partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul este de 11-7 pentru formația pregătită acum de Cosmin Contra. Principalele pericole din tabăra nordicilor sunt Joshua King (Bournemouth) și Martin Odegaard (Vitesse).

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru dubla cu Norvegia și Malta:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 59/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Ionuț Radu (Genoa, 0/0)

Fundași: Romario Benzar (FCSB, 15/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 34/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 35/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 0/0), Alin Toșca (PAOK, 15/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 9/0)

Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 42/5), Dorin Rotariu (Astana, 9/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 19/4), Dennis Man (FCSB, 3/0), Tudor Băluță (FC Viitorul, 4/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 16/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Dan Nistor (Dinamo, 1/0), Alexandru Maxim (Mainz, 34/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 30/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 3/0)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 31/10), George Țucudean (CFR Cluj, 9/3), George Pușcaș (Palermo, 6/2)

Partida dintre România și Norvegia se va disputa azi, de la ora 21:45.

Comenteaza