România obține o remiză în Irlanda de Nord și își îndeplinește obiectivul în Liga Națiunilor

România obține o remiză în Irlanda de Nord și își îndeplinește obiectivul în Liga Națiunilor
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

În ultimul meci al anului, “tricolorii” au încheiat la egalitate, scor 1-1, împotriva cele mai slab cotate formații din grupă, însă vor face parte din a doua urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial.

Pe o ploaie tipic britanică, partida de la Belfast a avut un start echilibrat. Cele două formații au încercat să se studieze reciproc și să găsească breșe în defensiva adversă. Prima ocazie a României a venit în minutul 8, când Man a șutat pe poartă, însă goalkeeper-ul nord-irlandez a reținut fără probleme.

Echilbrul din joc s-a menținut și în următoarele minute, însă, treptat, gazdele au încercat să îi împingă pe elevii lui Rădoi spre poarta lui Tătărușanu. Deși nu au avut ocazii importante, nord-irlandezii au părut mai activi, în timp ce românii au părut lipsiți de soluții.

Până la pauză Fl. Tănase a mai avut o șansă, după o combinație Nedelcearu-Man, însă șutul atacantului de la FCSB a fost blocat de apărarea gazdelor. Astfel, scorul pauzei a fost 0-0.

Deși păreau concentrați la ieșirea de la cabine, “tricolorii” au evoluat chiar mai slab în actul secund. La 10 minute de la reluare, gazdele i-au surprins pe români la o lovitură de colt, iar Boyce a deschis scorul (55). Elevii lui Mirel Rădoi au răspuns câteva minute mai târziu, când Marin a executat bine o lovitură liberă, însă Cristea a deviat cu capul pe lângă poartă (62).

Chiar dacă România avea nevoie de un gol egalizator, “tricolorii” au mărit ritmul doar în ultimul sfert de oră de joc. Șutul de la distanță al lui Marin, respins acrobatic de Peacock-Farrell a dat semnul revenirii pentru români (76). La intrarea în ultimele 10 minute de joc, Tănase a centrat în careu, iar Bicfalvi a reușit să restabilească egalitate, cu un șut la colțul scurt (81).

Ultimele secvențe de joc le-au aparținut “tricolorilor”, însă România nu a mai reușit să înscrie, iar rezultatul final al jocului de la Belfast a fost 1-1.

Echipe de start:

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, J.Evans, Cathcart – Kennedy (Lewis ‘66), McNair, Smith (Galbraith ‘79), McCain, Dallas – Magennis (McLaughlin ‘79), Boyce (Washington ’66 )

România: Tătărușanu – Cristea, Nedelcearu, Toșca (Bicfalvi ’74) – Crețu (Mogoș ‘64), Marin, Nistor, Camora – Man (Maxim ’64), Alibec (Băluță ‘87), Fl. Tănase (Ganea ‘87)

Comenteaza