ROMÂNIA - POLONIA 0-3. Primul pas greșit al "tricolorilor" din drumul către Mondiale

ROMÂNIA - POLONIA 0-3. Primul pas greșit al
Naționala României a pierdut cu 0-3 în fața reprezentativei Poloniei, vineri seara, pe Arena Națională din Capitală, în cel de-al patrulea meci din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

Este primul eșec suferit de "tricolori" în actuala campanie de calificare și totodată, cea mai drastică înfrângere a României din ultimii 4 ani într-un meci oficial. Naționala nu a mai pierdut la mai mult de două goluri diferență din 26 martie 2013.

Echipa antrenată la acea vreme de Victor Pițurcă pierdea cu 0-4 la Amsterdam, în fața Olandei, într-o partidă contând pentru preliminariile Mondialului din 2014. Rezultatul de vineri este, de asemenea, și prima înfrângere suferită de Christoph Daum de la venirea pe banca Naționalei.

COȘMARUL A ÎNCEPUT DUPĂ DOAR 11 MINUTE

Polonia a avut nevoie de doar 11 minute pentru a deschide scorul pe Național Arena. Grosiki a pătruns fără probleme în careul "tricolorilor" și l-a învins pe Tătărușanu cu șut sub transversală (11).

LEWANDOWSKI SE PRĂBUȘEȘTE

"Vedeta" oaspeților, Robert Lewandowski, s-a prăbușit pe teren în repriza secundă după ce o petardă a explodat la doar câțiva cm de el (55). Atacantul de 28 ani s-a ridicat, în cele din urmă, însă jocul avea să se reia abia după patru minute.

DE CE S-AU TEMUT, NU AU SCĂPAT

Când meciul părea să se îndrepte către un 0-1, vârful lui Bayern a dublat avantajul după o fază asemănătoare cu cea de la primul gol (83). Lewandowski a șutat cu stângul, mingea a fost atinsă de Tătărușanu, dar s-a oprit în plasă.

Minutele care au urmat nu au adus nici o schimbare în evoluția "tricolorilor", iar Naționala lui Adam Nawalka avea să mai lovească o dată. Fundașul Dragoș Grigore l-a faultat în careu pe Lewandowski, iar polonezii au beneficiat de un penalty (90). Atacantul lui Bayern l-a învins fără probleme pe Tătărușanu de la punctul cu var și a stabilit scorul final al partidei.

5 PUNCTE DUPĂ 4 ETAPE

După înfrângerea de vineri, selecționata lui Christoph Daum a coborât pe locul 4 în grupa E, având 5 puncte. "Tricolorii" au înregistrat până acum două remize (1-1 cu Muntenegru, 0-0 în Kazahstan), o victorie (5-0 cu Armenia) și un eșec (0-3 cu Polonia). Polonia devine lider al grupei, cu 10 puncte. Pe locul secund se află Muntenegru (7 puncte), iar pe trei este Danemarca (6 puncte). Sub România se află Armenia (3 puncte), respectiv Kazahstan (2 puncte).

Următorul meci al României din campania pentru CM 2018 este programat anul viitor, pe 26 martie 2017, cu Danemarca. Returul cu Polonia se va juca pe 10 iunie 2017, la Varșovia.

Rezultate grupa E:

România - Polonia 0-3

Armenia - Muntenegru 3-2

Danemarca - Kazahstan 4-1

ROMÂNIA - POLONIA 0-3 (0-1)

Au marcat: Kamil Grosicki (11), Robert Lewandowski (83, 91 penalty)

Locație: Arena Națională, București

România (4-3-3): Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, Grigore (C), Toșca - Marin, Hoban (Andone 46), Stanciu (Keșeru 82) - Popa (Prepeliță 46), Stancu, Chipciu

Rezerve: Pantilimon, Moți, Andone, Maxim, Keșeru, Prepeliță, Săpunaru

Selecționer: Christoph Daum

Polonia (4-1-4-1): Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak - Blaszczykowski, Ziellinski (Teodorczyk 81), Linetty (Maczynski 70), Grosicki (Peszko 89) - Lewandowski

Rezerve: Szczesny, Maczynski, Jodlowiec, Teodorczyk ,Peszko, Wszolek, Wilczek

Selecționer: Adam Nawalka

Cartonașe galbene: Andone, Săpunaru, Benzar

Brigadă de arbitri: Damir Skomina (centru), Jure Praprotnik și Robert Vukan (tușieri)

Comenteaza