România primeşte o medalie olimpică cu opt ani şi jumătate întârziere

România primeşte o medalie olimpică cu opt ani şi jumătate întârziere
Ştefan Gheorghiţă a devenit medaliat cu bronz la Jocurile OIimpice din Beijing 2008 (categoria 74 de kilograme), după o decizie adoptată sâmbătă de Federaţia Internaţională de Lupte.

Medaliatul cu argint al categoriei, Soslan Tighiev (Uzbekistan), a fost depistat pozitiv, la reanalizarea probelor, săptămâna trecută. Astfel, Ştefan Gheorghiţă a urcat de pe poziţia a patra pe cea de-a treia.

Şefii forului mondial au schimbat ordinea în clasamentul competiţiei din China, după ce mai mulţi luptători şi-au primit sancţiunile pentru dopaj. Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat săptămâna trecută că mai mulţi medaliaţi din 2008 vor fi sancţionaţi după ce probele prelevate au fost reanalizate. În Beijing, Ştefan a pierdut în primul tur cu Soslan Tighiev din Uzbekistan, adversarul românului a avansat până în finală, iar Gheorghiţă a ajuns în recalificări. În meciul pentru medalia de bronz, soţul Corinei Căprioriu a pierdut în faţa unui luptător din Belarus, care, la rândul lui, cedase în faţa sportivului din Uzbekistan.

România avea înaintea acestei decizii opt medalii cucerite în China: patru de aur, una de argint şi trei de bronz.

 

Comenteaza