Foto România și Rusia la egalitate după prima zi a duelului din Fed Cup. Ana Bogdan a adus punctul "tricolorelor"

România și Rusia la egalitate după prima zi a duelului din Fed Cup. Ana Bogdan a adus punctul "tricolorelor"
Fed Cup
Fed Cup
Fed Cup

Cele două selecționate au încheiat la egalitate prima zi a înfruntării din Grupa Mondială, după ce Ana Bogdan a obținut victoria în fața Veronikăi Kudermetova, iar Gabriela Ruse a pierdut cu Ekaterina Alexandrova. 

Încurajată din tribune de o mulțime de oameni îmbrăcați în galben, printre care și nume importante, precum Dan Petrescu, Mihaela Buzărnescu sau Ion Țiriac, Gabriela Ruse (166 WTA) a deschis duelul România – Rusia, în compania Ekaterinei Alexandrova (28 WTA). Deși galeria condusă de primarul Emil Boc a încurajat-o pe durata întregului joc, tânără jucătoare nu a reușit să realizeze surpriza. Primul set a fost dominat clar de jucătoarea din Rusia, care s-a impus cu 6-1, după 29 de minute. Alexadrova a menținut ritmul și în setul secund, însă la 5-2 pentru rusoaică, Ruse a avut o răbufnire. A forțat intrarea în decisiv, dar în cele din urmă, Alexandrova s-a impus cu 6-4 și a adus primul punct Rusiei.

În cel de-al doilea meci al zilei s-au întâlnit Ana Bogdan (90 WTA) și Veronika Kudermetova (38 WTA). Deși și-a pierdut serviciul în cel de-al doilea game, românca a reușit repede rebreak-ul. Apoi, setul i-a aparținut în totalitate, iar după 36 de minute s-a impus cu 6-3. Cel de-a doilea set a fost unul echilibrat. Cele două jucătoare au mers cap la cap până la 6-6, iar setul a fost decis la tie-break. Rusoaica a avut nervii mai tari, s-a impus cu 7-5 și a trimis meciul în decisiv. În cel de-al treilea set, românca a dominat categoric. Ana Bogdan nu i-a dat nicio șansă rusoaicei pe care a învins-o, 6-3, 6-7, 6-1. 

Primul meci al zilei de mâine va fi cel dintre Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova. Partida va începe la ora 14:00.

Comenteaza