România – Spania, meciul anului pentru naționala lui Contra. Echipele probabile

România – Spania, meciul anului pentru naționala lui Contra. Echipele probabile
| Foto: frf.to

“Tricolorii” dispută cel mai important joc de până acum din preliminariile Campionatului European, împotriva unei dintre cele mai puternice echipe de pe continent. 

După victorii cu Insulele Feroe sau Malta, România se află acum în fața unui adevărat test. Pe Arena Națională sosește Spania, campioană monidală și triplă campioană europeană. Deși nu mai au aceeași strălucire din anii precedenți sau jucătorii care au obținut trofeele amintite anterior, ibericii reprezintă cel mai puternic adversar întâlnit de echipa națională în mandatul lui Contra.

România are un palmares impresionant în fața Spaniei, în ultimele cinci jocuri, cu două victorii, o remiză și două înfrângeri. Mai mult, “Furia Roja” nu s-a impus niciodată pe tărâm românesc, statistică ce le dă curaj “tricolorilor” înaintea jocului din această seară.

În ultimele cinci jocuri oficiale disputate, băieții lui Contra au un palmares bun, trei succese, un egal și un singur eșec. Totuși, de cealaltă parte Spania are victorii pe linie, iar majoritatea succeselor au fost obținute fără să primească gol.

În ceea ce privește primul 11, selecționerul va alege cel mai probabil să folosească jucătorii experimentați. Deși reprezentativa U21 a ajuns până în semifinalele Campionatului European la începutul verii, iar șase jucători se află în lot, doar Pușcaș va fi pe teren din primul minut împotriva Spaniei. În schimb, Roberto Moreno a convocat patru dintre fotbaliștii care eu cucerit titlul continental la tineret în vară, iar doi dintre ei ar putea fi titulari pe Arena Națională.

Echipe probabile:

România: Tătărușanu - Benzar, Chiricheș, D. Grigore, Toșca - R. Marin, P. Anton - Deac, Stanciu, Grozav – Pușcaș

Spania: Kepa - Carvajal, S. Ramos, Hermoso, J. Alba - Saul, Busquets, F. Ruiz - Rodrigo, Alcacer, Oyarzabal

Partida dintre România și Spania, din preliminariile EURO 2020 se va disputa azi, de la ora 21:45 și va fi transmisă de Pro TV.

Comenteaza