România U21 scrie istorie la EURO. “Micii tricolori” se luptă cu Germania pentru un loc în finală

România U21 scrie istorie la EURO. “Micii tricolori” se luptă cu Germania pentru un loc în finală
| Foto: facebook.com/under21

Naționala de tineret se află față în față cu cea mai mare performanță a unei reprezentative a țării noastre în ultimii 38 de ani.

După aproape patru decenii de la semifinala jucată de România la Cupa Mondială U20, “micii tricolori” se află din nou în careul de ași al unei competiții importante. Elevii lui Mirel Rădoi au terminat neînvinși cea mai complicată grupă, în compania Croației, Angliei și Franței. Acum, adversarul din semifinale va fi unul și mai complicat, deținătoarea trofeului, Germania.

Formația pregătită de fostul internațional Stefan Kuntz s-a dovedit a fi cea mai puternică echipă de la EURO, cu 10 goluri marcate în cele trei partide din grupe. Stilul germanilor reprezintă o combinație între posesia prelungită și un joc fizic, bazat pe forța fotbaliștilor. Jucători precum Jonathan Tah, Mahmoud Dahoud sau Luca Waldschmidt impresionează în Bundesliga și le vor pune probleme serioase elevilor lui Mirel Rădoi.

Totuși, unitatea grupului și modul în care jucătorii României se motivează ar putea compensa diferența dintre cele două echipe. Un avantaj pentru români îl vor reprezenta și suporterii, care au împins echipa de la spate în precedentele jocuri, iar la Bologna, stadionul ar putea fi aproape plin, la ora jocului. În schimb, un impediment pentru ambele formații va fi vremea, la ora jocului fiind anunțate aproape 40 de grade.

Echipe probabile:

România: Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ştefan - Băluţă, Cicâldău - Man, Hagi, Fl. Coman – Puşcaş

Nübel - Klostermann, Tah, Baumgartl, Uduokhai - Eggestein, Dahoud - Oztunali, Neuhaus, Richter – Waldschmidt

Partida dintre România și Germania, din semifinalele Campionatului European se va disputa azi, de la ora 19 și va fi transmisă de TVR.

Comenteaza