România U21 – Țara Galilor U21 2-0. Man și Pușcaș îi duc pe “tricolorii mici” la un pas de Campionatul European

România U21 – Țara Galilor U21 2-0. Man și Pușcaș îi duc pe “tricolorii mici” la un pas de Campionatul European
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Naționala de tineret mai are nevoie doar de un punct în partida de pe teren propriu împotriva Liechtensteinului.

Susținuți din tribune de o asistență record, de peste 12.000 de oameni, jucătorii lui Rădoi au fost aproape de a primi gol încă din minutul 2, dar Adrian Rus a stopat ocazia galezilor. România a preluat inițiativa, iar Florinel Coman a fost cel mai periculos om al gazdelor.

Atacantul FCSB-ului a ratat trei bune oportunități de a marca, în primele 20 de minute de joc. Până la finalul primei părți, “tricolorii mici” au fost din nou aproape de gol prin Rus, care a trimis cu capul puțin peste poarta galezilor. Astfel, scorul primei reprize a fost 0-0.

România a venit montată de la cabine și a început bine actul secund. La două minute de la reluare, Ivan a cerut penalty, dar centralul a lăsat jocul să continue. Pașcanu a semnat prima ocazie a reprizei, iar la un minut distanță, Ivan a tras pe lângă după ce a driblat portarul.

Totuși, golul nu s-a lăsat mult așteptat, iar Man a deschis scorul în minutul 55, cu un șut din apropiere. După reluarea jocului, Ivan a mai ratat o ocazie bună, iar galezii au lovit bara. Cu toate acestea, Rădoi a mutat ofensiv și l-a introdus pe Pușcaș, o mutare ce avea să se dovedească a fi inspirată.

În minutul 71, vârful lui Palermo a pătruns în careu și a surprins pe toată lume cu un șut la colțul scurt, sub transversală. Până la final, România a controlat partida și a reușit într-o mare proporție calificarea la Campionatul European. Următorul meci al României U21 va fi împotriva Liechtensteinului. Partida se va desfășura la Ploiești, marți, 16 octombrie.

Echipe de start:

România: Radu – Boboc, Rus, Pașcanu, Ștefan – Nedelcu, Cicâldău – Man, Hagi, Coman – Ivan. Au mai evoluat: Pușcaș, Moruțan, Oaidă.

Țara Galilor: Evans – Norrington-Davies, Cooper, Poole, Lewis – James, Broadhead, Baker, Morrell – Harris, Cullen. Au mai intrat: Evans, Babos

Comenteaza