News alert România, umilită de Italia la Cluj-Napoca

România, umilită de Italia la Cluj-Napoca
Naţionala de baschet a României, umilită de Italia la Cluj-Napoca

Echipa națională de baschet a fost învinsă la o diferență incredibilă, scor 101-50.

"Vulturii" au început foarte prost partida din Sala Polivalentă. După primele minute, Italia a avut un parțial de 16-4 și lucrurile s-au înrăutățit. Ofensiva tricolorilor a fost stopată perfect de o apărare agresivă care nu a acordat niciun spațiu pentru pătrundere. Astfel, românii au fost obligați să încerce aruncări din poziții incomode. Problema elevilor lui Zare Markovski a fost la captitolul recuperăr, unde Italia a dominat (15-3).

Jocul slab a continuat și în sfertul al doilea, iar seceta din atac a fost și mai pronunțată. După prima jumătate, România nu marcare deloc, iar Italia a reușit două puncte. În ultimele 3 minute, "Vulturii" au început să semene cu echipa ce a învins la Zadar și au reușit să câștige sfertul. Scorul pauzei a fost 25-47. Principalii marcatori ai gazdelor au fost Mandache, Watson (ambii 8 puncte) și Cățe (7). Pentru oaspeți au reușit cele mai multe puncte Della Valle (19) și Burns (8).

În sfertul al treilea a continuat agonia pentru echipa națională. Jocul la recuperare a fost la fel de slab și reușitele din atac s-au lăsat așteptate. Italia și-a continuat evoluția bună și tabela indica o diferență de 40 de puncte, 36-76.

Ultima parte a fost una fără istoric, iar jucătorilor italieni a părut că le reușește fiecare aruncare. România a încercat fără succes să mai adune punte, dar singurul care a contat în ofensivă a fost pivotul Cățe. Kuti și Bobe Nicolescu au fost cei care au dezamăgit profund. Pe final scorul a luat proporții astronomice, 101-50.

Cei mai buni jucători din tabăra României au fost Watson (11 puncte, 1 pasă decisivă), Mandache (13 puncte, 4 pase decisive) și Cățe (15 puncte, 9 recuperări), iar dintre italieni s-au remarcat, în special, Della Valle (29 de puncte, 2 pase decisive),Vitali (16 puncte, 5 recuperări) și Abass (13 puncte, 5 recuperări).

Tricolorii sunt în continuare pe locul secund în grupa D a preliminariilor pentru World Cup 2019, cu 6 puncte.

Comenteaza