România, umilită de Italia la Cluj. Zare Markovski: Nu este vina jucătorilor pentru acest eșec

România, umilită de Italia la Cluj. Zare Markovski: Nu este vina jucătorilor pentru acest eșec
Zare Markovski | Foto: fiba.basketball

Antrenorul echipei naționale de baschet masculin a făcut apel la sprijinul suporterilor și al Federației, după înfrângerea istorică din meciul cu Italia, scor 101-50.

Tehnicianul macedonean al tricolorilor a lăudat jocul adversarilor și crede că nicio echipă nu ar fi putut sta în calea italienilor. "Din păcate înfrângerea este foarte mare, la 50 de puncte diferență. Trebuie să spunem, însă, că Italia a jucat la cel mai bun nivel al său și a făcut un meci deosebit. Cred că indiferent cine era în fața Italiei în această seară ar fi pierdut. Probabil la 10-20-30 puncte, dar sigur ar fi pierdut. Adversarii au avut viteză, intensitate și după cum se știe evoluează cu regularitate la un nivel superior", a declarat antrenorul de 56 de ani.

Markovski speră ca suporterii să fie în continuare alături de "Vulturi" și contează pe sprijinul Federației de Baschet pentru a crește nivelul campionatului și, implicit, al jucătorilor. "Doresc să punctez un lucru: nu este vina jucătorilor pentru acest eșec. Ei sunt produsul campionatului din care fac parte. Mărturisesc că am deschis deja o discuție cu staff-ul FRB pentru a găsi soluții ca să-i ajutăm pe jucători să crească și să continue procesul de formare mai rapid. Toți trebuie să-i ajutăm pe jucători să atingă un nivel superior. Fiecare dintre noi trebuie să depună eforturi în acest sens. Procesul de construcție al acestei echipe naționale trebuie să continue, deoarece sunt câțiva jucători tineri de perspectivă. În acest sens, fac un apel și la opinia publică să prezinte o opinie constructivă. Să ne ajute în acest proces de construcție! Cred că nu ne ajută cu nimic să facem comparații între baschetul românesc și cel italian sau cel din NBA. Noi trebuie să construim și să-i ajutăm să crească, să evolueze", a mai menționat macedoneanul.

Jucătorul lui CSM CSU Oradea, Bogdan Nicolescu și-a completat antrenorul și crede că diferența s-a făcut la capitolul recuperări. "Este o înfrângere categorică. Cred că asta se datorează faptului că au fost mai fizici decât noi încă de la debut. Au fost multe recuperări pe care le-am cedat sub panoul nostru și în consecință am avut mai puține oportunități în ofensivă. Pe de altă parte, cred că erorile noastre defensive sunt principala explicație pentru procentajul foarte bun la aruncările de la distanță pe care Italia l-a avut de-a lungul meciului", a spus decarul naționalei.

Extrema tricolorilor și-a lăudat tehnicianul și crede că echipa națională a evoluat sub conducerea lui Markovski. "Am trecut de jumătatea campaniei de calificare și cred că am avut prestații și rezultate bune. Consider că cele petrecute cu domnul antrenor Markovski în ultimele luni ne-au ajutat foarte mult pe fiecare dintre noi. Cred că ceea ce s-a întâmplat până acum ne dă speranțe pentru viitor și cred că am demonstrat că putem juca un baschet bun", a mai adăugat Nicolescu, autor a 2 puncte și 5 recuperări în meciul cu Italia.

Comenteaza