România, umilită în Norvegia. Haaland i-a învins de unul singur pe “tricolori”

România, umilită în Norvegia. Haaland i-a învins de unul singur pe “tricolori”
| Foto: facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Selecționata condusă de Mirel Rădoi a fost învinsă cu 4-0 și a înregistrat prima înfrângere în Grupa 1 din Liga B a Ligii Națiunilor.

“Tricolorii” au început curajos jocul de la Oslo, iar Cicâldău și Bancu și-au încercat norocul cu șuturi de la distanță în primele minute. Totuși, după aproape un sfert de oră, Odegaard i-a pasat perfect lui Haaland, iar atacantul norvegian l-a învins fără probleme pe Tătărușanu (13).

Gazdele au continuat să pună presiune, iar goalkeeper-ul naționalei a salvat într-o fază periculoasă, din fața aceluiași Haaland (24). Defensiva României a continuat să respingă atacurile Norvegiei, însă în cele din urmă a cedat.

Cu șase minute înainte de pauză, Meling a centrat pentru Sorloth, iar vârful nordicilor a îndeplinit o simplă formalitate și a stabilit scorul pauzei, 2-0.

Și în startul actului secund, tot gazdele au fost mai periculoase. “Tricolorii” au părut că nu au replica pentru jocul vedetei norvegiene Haaland, care a fost cel mai activ jucător de pe teren. După ce prima oră de joc s-a scurs, Iancu a încercat în două rânduri să surpindă apărarea adversă, însă de fiecare data șuturile sale au fost blocate (61, 63).

Norvegienii au răspuns imediat, iar Haaland a reușit dubla din pasa lui Odegaard (64). Chiar dacă Tătărușanu a mai intervenit o dată salvator în fața atacantului de la Borussia Dortmund (72), Haaland a reușit în cele din urmă hat-trick-ul în minutul 74, cu un șut din marginea careului.

România nu a mai contat în joc, iar doar șansa a făcut ca tabela să nu se mai modifice din nou până la finalul jocului. Astfel, “tricolorii” au fost învinși cu 4-0 de Norvegia, al doilea eșec în trei zile pentru echipa națională.

Echipe de start:

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui (Svensson ‘79), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (Midtsjo ‘70), Berge – Odegaard (Linnes ‘70), Elyounoussi (Hauge ‘85), Haaland (King ’79) - Sorloth

România: Tătărușanu - Manea, Burcă, Toșca, Bancu – Cicâldău (Stanciu ’75), Crețu (Maxim ‘75), R. Marin - Iancu (Alibec '90+1), Pușcaș (Keșeru ‘64), Hagi (Mitriță ‘64)

Comenteaza